Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Artık çalışan annelerin akılları çocuklarda kalmıyor

Düzenleyen:
Artık çalışan annelerin akılları çocuklarda kalmıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Çalışan anneler... Bir taraftan çocuğuna vakit ayıramamanın, onunla paylaştığı anların özlemini çekerken, diğer yandan güvenlikleri için endişe duyuyorlar.

¥ Bakıcı zamanında geldi mi? Geldiyse bile çocuğa iyi davranıyor mu?
¥ Çocuk balkona çıktı mı, sarktı mı?
¥ Mutfakta bir tehlikeye maruz kaldı mı?
¥ Kapıya tehlikeli olacak biri geldi mi? Geldiyse çocuk kapıyı açtı mı?
¥ Ocak ya da doğalgaz açık kaldı mı? 
Bu ve daha birçok soruyla boğuşan anne ve babaların gönlünü bir nebze olsun rahatlatmak için çözüm üreten teknoloji şirketleri var neyse ki. Akıllı kilitler, uzaktan kumandalı görüntülü cihazlar, ziller ve daha birçok şey... Pronet Plus adlı şirket, çalışan anne ve babalara şu sistemleri öneriyor:
Akıllı video: Bu sistemle evler canlı yayında izlenebiliyor. Mekândaki hareketler görüntü bildirim olarak alınabiliyor. “Balkon kapısı açıldı” ve benzeri uyarılar cep telefonuna bildirim olarak geliyor.
Akıllı zil: Evin zili çaldığında da telefona bildirim geliyor. Kişi, kamera sayesinde kapıya kimin geldiğini uygulama üzerinden görüp, zil üzerinden gelen kişiyle konuşabiliyor. Akıllı zilin ışığının yanıp sönmesi de kötü niyetli kişiler için caydırıcı olabiliyor.
Akıllı kilit: Bu da ebeveynlerin dilediği kişiye kapıyı uzaktan açmasına imkân tanıyor. Bu sayede eve gelen yardımcıya evin anahtarını bırakması da gerekmiyor. 
Kaçak kontrol: Şirketin diğer sistemi evde meydana gelebilecek hırsızlık, yangın, gaz kaçağı, su baskını, acil sağlık ve panik durumu gibi güvenlik sorunlarına karşı da koruma sağlıyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...