İsmail Saymaz'ın Halk TV ve Sözcü'de çalışacağını öngörmek

A -
A +
22 Mart 2018'deki "medya devrimi"nden sonra Hürriyet gazetesinde olacakları yazmıştım. Yazdıklarımın çoğu doğru çıktı. Bir kısım yazar istifa etti, bir kısmı kovuldu. Suyun bir akışı, rüzgârın bir esişi vardır dedim durdum. 11 Nisan 2018'de "Yeni Türkiye’nin medyadaki kesin zaferi" başlıklı bir yazı yazmıştım ve şöyle demiştim:
"Bu grubun ilk olarak yollarını ayıracağı iki isim de meslektaşlarımız İsmail Saymaz ve Şirin Payzın olacak. Şimdiden hayırlı olsun. İkisiyle de çok kavga etmiş ve polemik yaşamışımdır ama artık bunlar geride kaldı. Her ikisine de yeni hayatlarında başarılar ve mutluluklar diliyorum.
Yeni Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ateşli bir karşıtı olan İsmail Saymaz’ın 22 Mart Devrimi sonrası bu medya grubunda kalması zaten imkânsızdı. Bana çok haksız ithamlarda bulunmuş olsa da kendisinin çalışkan bir muhabir olduğunu teslim ederim. Yine Saymaz gibi tam bir Yeni Türkiye ve Erdoğan karşıtı HDP’li olan Payzın da iyi bir TV spikeriydi. Bu iki meslektaşımız da Sözcü-Halk TV gibi yayın organlarında hayatlarına devam edecektir. Arkalarından tef çalmak ya da küfretmek asla doğru değildir. Dediğim gibi 22 Mart Devrimi sadece Doğan Medya’yı kapsayan bir hadise de değildir. Diğer anaakım medyalarda da bazı gelişmeler olacaktır. Suyun bir akışı, rüzgârın bir esişi vardır ki, bunun önüne kimse geçemez. Yeni Türkiye galip gelmiş ve Eski Türkiye mağlup olmuştur..."
Aradan 2,5 sene geçti. Şirin Payzın şu an Halk TV'de çalışıyor. Tabii Halk TV'de öyle bir öğütme makinesi var ki, şu an orada mı değil mi bilmiyorum.
İsmail Saymaz da Hürriyet'ten kovulduktan sonra önce Halk TV'deydi. Orada maaşta anlaşamadı. Şimdi Sözcü gazetesi ve Sözcü TV'yle anlaşmış. Ben böyle olacağını 2,5 sene önce yazmıştım. Dediğim çıktı.
Ben medya işlerinden anlarım. Uzmanlığım bu. Tahminlerim doğru çıkar. İsmail ve Şirin'e medya hayatlarında başarılar dilerim. Tam yerlerini buldular.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
AZERBAYCAN'DA FETÖ İZİ 
CAVİT ÇAĞLAR 6 AY SONRA OLAY TV'Yİ YA KAPATACAK YA DA BIRAKIP GİDECEK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.