Azerbaycan'da FETÖ izi

A -
A +
Türkiye ile Azerbaycan tek millet iki devlettir. Türkiye'nin başı sıkışsa Azerbaycan koşar, Azerbaycan'ın başı sıkışsa Türkiye koşar. Bu bakımdan Azerbaycan'da olan biten her şey bizi de yakından ilgilendiriyor...
Geçen sene Azerbaycan, İlham Aliyev kabinesinde bazı yenilikler yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov görevden alındı. Sayın Aliyev reformlara direnen “eski” ve halka Sovyet döneminden miras kalmış baskıcı tavır sergileyen “statükocu” ekibi yenileme ihtiyacı duydu. Bu statükocu ekibin içinde Ali Hasanov da vardı. Hasanov, Azerbaycan'da medya, siyaset ve sivil toplum kuruluşları ile iş dünyasını koordine etmiş biriydi.  Eğitimden sağlığa, inşaattan medyaya kadar farklı alanlarda kendi şirketlerini kurmuş “eski ekip” üyelerinden olması da cabası. Son iki yılda başlatılan hükûmetteki gençleşme ve teknokrat kadroların işbaşına getirilmesine direnen “statükocuların” önemli isimlerinden olan Hasanov görevden uzaklaştırıldıktan sonra kontrolündeki bazı şirketlerde yolsuzluk soruşturmaları başlatıldı. Ne var ki reformalara direnen eski isimler hükûmete şantaj yapmaya çalışıyorlar.
İlham Aliyev'in başlattığı reformlar Türkiye açısından da önemli. Türkiye'nin Doğu'ya açılımı, TANAP Projesi ve Türkiye'deki Azerbaycan yatırımları iki ülke için de elzem durumda. Her ne kadar kendisini uzun zaman Azerbaycan hükûmeti adına Türkiye'yle ilişkileri yürüten kişi konumunda gösterse de Hasanov, Azerbaycan'da FETÖ ile yakın ilişkileri olan dış güçlere bağlı gruba hizmet eden biri.
Hasanov uzun zaman Azerbaycan'da FETÖ'nün en önemli ortaklarından biri olmuş, bu iş birliği 15 Temmuz'dan sonra da devam etmiştir. Bunun en bariz göstergesi FETÖ'nün Azerbaycan'daki televizyon kanalı "Hazar TV" ile Hasanov'un ilişkisidir. Azerbaycan'da önceden Samanyolu TV'nin Bakü bürosu gibi çalışan “Hazar TV” Bank Asya kredisi ile yerli yayım kanalına çevrilmiş ve 2013 Aralık olaylarından sonra Hasanov'la ortak olmuştur.
17-25 Aralık sürecinde Bakü'yü ziyaret eden FETÖ temsilcisi Faruk Taban, Ali Hasanov'la görüştü. Böylece FETÖ kadrolarının kanalda faaliyetlerini devam ettirilmesi sağlandı.
Samanyolu TV'nin Türkiye'deki reklam departmanı başkanı Mehmet Özkundakçı'nın kardeşi Gökhan Özkundakçı idi. Böylece FETÖ “Hazar TV” üzerinden Ali Hasanov'la televizyon reklam gelirlerine de ortak olmuş oldu.
Ali Hasanov bu görevlerinden azledildi. Ancak devlet içerisindeki kadrolarının kalması, aynı zamanda kontrol ettikleri büyük para onları hâlen güçlü kılıyor. Hasanov'un Avrupa'da ikamet eden bazı kalemşorları var. Bunlar sosyal medya ve Youtube üzerinden İlham Aliyev ve hükûmeti aleyhine kara propaganda yapıyor.
Türkiye ve Azerbaycan etle tırnak gibidir. Kaderlerimiz aynı. O bakımdan çok dikkatli olmak gerekir. Bizler için asıl olan İlham Bey ve hükûmetidir. Türkiye her ahval ve şartta Azerbaycan'ın yanındadır.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN

İSMAİL SAYMAZ'IN HALK TV VE SÖZCÜ'DE ÇALIŞACAĞINI ÖNGÖRMEK

CAVİT ÇAĞLAR 6 AY SONRA OLAY TV'Yİ YA KAPATACAK YA DA BIRAKIP GİDECEK

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.