FETÖ’nün Kayseri’deki son pastırma yazı

A -
A +
Bu iş daha çok su kaldırır diye bir laf etmemiştim ama “Kayseri’de mini FETÖ Cumhuriyeti” yazısından sonra bana ulaşanlar, bilgi ve belgeler dudak uçuklatan cinsten. Yani, edilmeyen bu sözü haklı çıkaracak cinsten.
Başlığa bakıp dudak bükmeyin. Pastırma yazı geçeli çok oldu biliyorum. Ama pastırma yazı aynı zamanda dondurucu soğuk kış günlerinden önceki son sıcaklardır.
Bu yüzden diyorum. Şimdiye dek bir şekilde yırtan Kayseri’deki FETÖ yapılanması öylesine cüretkâr ki yaşadıkları özgüven patlaması her sözlerinden âdeta fışkırıyor.
Daha ilk yazıya Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’dan açıklamalar geldi.
Mahmut Hiçyılmaz Medya Kritik programında söylediklerimizi esefle izlediğini, kendisine leke sürüldüğünü, FETÖ ile sürekli mücadele ettiklerini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanında durduklarını belirtmiş.
Hüseyin Akay’a aşağıda ayrı bir başlık açtık.
Ama bana bir de FETÖ sanıklarının itirafları geliyor.
Yani etkin pişmanlıktan faydalanan FETÖ sanıkları.
Anlattıkları yenilir yutulur cinsten değil.
Onlardan biri Hüseyin Cindoruk. Kendisi Kayseri Ticaret Odası yönetim Kurulu üyesiydi. Toptan ayakkabı imalathanesi ve satış merkezleri bulunan bir iş adamı.
Çok şeyler söylüyor Hüseyin Cindoruk.
 
İTİRAFÇI HÜSEYİN CİNDORUK’UN ANLATTIKLARI
1- 2013 yılında Melikşah Üniversitesinde yapılan himmet toplantısına Ali Akgün Hoca tarafından davet edildim. Bizim grupta davet edilenler arasında Nedim Olgun Harputlu, Mustafa Nayıcı, Duran Güven, Ayhan Pınar, Suat Altın, Burhan Peker, Rıfat Yelkenoğlu, Harun Karmaç, İlhan Miraboğlu, Ahmet Öksüzkaya, Erhan Topçuhasanoğlu gibi 200-300 kişi vardı. Bu toplantıda ön tarafta Sıtkı Baş, Memduh Boydak ve Hamdi Kınaş kürsüde oturuyorlardı. Ellerinde bir liste vardı. O listeden isim isim himmet verilecek miktarları okuyorlardı. Benim ismim okunmadı. Listeyi ve ödenecek miktarı Memduh Boydak okudu.
2- Sıtkı Baş'ın bahse konu yapının Kayseri il sorumlusu olduğunu biliyordum.
3- Battalgazi Eğitim Kurumları AŞ, FETÖ örgütüne ait bir şirkettir. 2013 yılında Ali Akgün ve Erhan Topçuhasanoğlu'nun daveti ve ısrarı üzerine şirkete ortak oldum. Hisseyi kimden aldığımı bilmiyorum. Hisse devri sırasında herhangi bir para vermedim.
4- Yine aynı şekilde İTİMAT AŞ, NEZAHAT AŞ FETÖ'ye ait şirketlerdir. İtimat firmasının ortaklarından sadece Mehmet Cingil'i tanırım.
5- 2015 yılının Nisan ayında Zaman gazetesinin yazarı Kerim Balcı'nın Asude Düğün Salonunda (Ersin Kıranatlıoğlu'nun benzinliğinin yanında) toplantı yapılmıştır. Bu toplantıya mütevelli grupları katılmıştır. Ben arabamı park edecek yer bile bulamadım. Yaklaşık 1.500 kişilik grup katılmıştır.
6- Dershanelerin kapatılması sürecinde, milletvekillerine, AK Parti genel başkanlığına faks çekilmesi konusunda telkin ve talimatlar veriliyordu. Twitter üzerinden paylaşım yapın şeklinde talimatlar da gelmiştir. Bu talimatlar Sıtkı Baş'ın talimatıyla örgüt hocaları tarafından bize iletiliyordu.
7- Kayseri Ticaret Odası seçimleri 2013 yılında oldu. Örgüt Mahmut Hiçyılmaz'ı destekledi. Mahmut Hiçyılmaz, İlhan Miraboğlu'nun (Şu anda firari FETÖ’cü) ortağıydı. Mahmut Hiçyılmaz'ın seçilmesi konusunda hocalar yetki belgeleri ile dolaştılar. Gündem toplantısı düzenlediler. Aktif olarak Mahmut Hiçyılmaz'ın seçilmesi için çalıştılar. Ben mesela ayakkabı grubunda yer almama rağmen inşaatçılardan, Mahmut Hiçyılmaz adına oy istedim. Cemaat desteklemese idi bu seçimi kazanamazdı. Yönetimde örgüt adına Mahmut Hiçyılmaz, Mehmet Filiz, Mesut Haskahveci, Mustafa Koyuncu, İlhan Miraboğlu, Nedim Olgunharputlu gibi isimler vardı. 
8- 2015 yılının Şubat ayında Şükrü Boydak bizi Sanayi Ticaret Odası olarak Boydak Ormanına yemeğe davet etti. Burada oda olarak misafirlerimizi ağırlayacağını söyledi. 2015 yılında da Hacı Boydak'a da Mahmut Hiçyılmaz Çevre Ödülü verdi.
9- 2014 yılının Mart veya Nisan ayı gibi Ticaret Odasının Elmacıoğlu Restaurant’da yemeği vardı. Bu yemekten sonra İlhan Miraboğlu'nun daveti ile Aliye Boydak'ca düzenlenen Bank Asya'nın desteklenmesi konulu bir toplantıya katıldım. Toplantının içeriğini gidince öğrendim. Yine toplantıya Sıtkı Baş, Hamdi Kınaş ve Memduh Boydak başkanlık ediyordu. Memduh Boydak huzurda bulunan yaklaşık 300-400 kişilik gruba Bank Asya'nın desteklenmesi konusunda telkinlerde bulundu. Hatta Hamdi Kınaş ile beraber Bank Asya genel müdürlüğüne çağrıldığını söyledi. Bankanın devlet eliyle batırılmaya çalışıldığını söyledi. Bunun bir suç olduğunu beyan etti. Tek tek yine isimler okundu. Okunan bu isimlere söylenen miktarın yatırılması konusunda talimat verildi. Yine listeyi Memduh Boydak okudu. Listede her isim karşılığında yatırılacak miktarda belirlenmişti. Bana ait miktar ise 250.000 TL denmişti. Ben bu paranın bir kısmını yatırdım. Ben kendi hesabıma 20.000 dolar yatırmıştım. Şirket adına yatırmıştım. Eşim adına da yatırmıştım. Ne kadar para yatırdığımı hatırlamıyorum. Bu toplantıda Suat Altın, Duran Güven, Fatih Setenci, İlhan Miraboğlu, Erhan Topçuhasanoğlu, Mesut Haskahveci, İsmail Tuna, Ahmet Mercan, İbrahim Kilci, Bekir Solak, Cihat Dinçel, Mustafa Nayıcı, Kayseri Göz Hastanesinin sahiplerinden Fatih isimli şahıs vardı.
10- 2014 yılının sonlarına doğru adliye önünde yapılan gösteri eylemlerine katıldım. Beni Alparslan isimli hoca, Ahmet Özkemah bu gösteriye davet etti. Bu süre içerisinde değişik hocalar geldi. Ben bu gösterilere bir defa katıldım. İlhan Miraboğlu ve Fatih Setenci ile çekmiş olduğum fotoğraflar da vardır. Bu gösteriye Ahmet Özkemah, Mustafa Nayıcı, Mustafa Ağbaşoğlu ile gittim. Protesto gösterilerinde bu saydığım isimler dışında Mehmet Filiz, İsmail Tuna, Hamdi Kınaş gibi isimler vardı. 
11- 2015 yılında özellikle 7 Haziran seçimlerinden önce AK Partinin desteklenmemesi konusunda hocalar vasıtasıyla talimat geliyordu. Yukarıda söylediğim Asude Düğün Salonunda yapılan toplantıda da Kerim Balcı tarafından ikinci partinin desteklenmesi konusunda net açıklamalar ve telkinler yapıldı.
12- 2014 yılının sonlarına doğru Battalgazi AŞ tarafından Türkiye Finans Bankası’ndan 4 Milyon TL kredi çekilerek Bank Asya'ya desteklemek amacıyla yatırılmıştır. Bu krediyi Mustafa Murt ismindeki muhasebeci çekmiştir. Talimatı da Sıtkı Baş'ın verdiğini daha sonradan duydum. 
13- 2015 yılında Alparslan isimli hoca himmet parası olarak Mustafa Ağbaşoğlu’ndan 60.000 TL'lik çek alıyor. Çekin vadesi gelince toplanan himmet paralarından ödeneceği söyleniyor. Fakat çek vadesinde bu para toplanamıyor. Mustafa Nayıcı beni aradı. Bu borcun ödenmesi gerektiğini söyledi. Ben de 10.000 TL verdim. Gerisini de Mustafa Nayıcı ödedi. Ben parayı Mustafa Nayıcı'ya ödedim. 
14- Örgütün Kayseri il imamı Sıtkı Baş'tır. Sıtkı Baş ile hareket edip yapıyı yöneten ve yön veren isimler Boydaklardır. Fethullah Gülen denilince Kayseri'de ilk akla gelen isim Boydaklardır. Memduh Boydak, İlhan Miraboğlu'dur. Hatta İlhan Miraboğlu, Memduh Boydak'tan da önce gelir ve akıl hocasıdır. 
15- Bahse konu örgütün Twitter'ı en çok kullanan kişileri olarak Mehmet Cingil, Cihat Dinçel gibi isimler gelir. Bunlar Twitter'da insanları coşturan, gaza getiren paylaşımlarda bulunan kişilerdir. 
16- Ben tutuklu olduğum süre içerisinde Bülent Kılıç etkin pişmanlıktan yararlanmamam ve bildiklerimi anlatmamam konusunda eşimi yönlendirici beyanlarda bulunmuş. 
16- Ben darbe günü Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın bağ evindeydim. Darbeyi öğrenir öğrenmez ilk önce babamgilin evine gittim. Ertesi gün de meydanlara indim. Konuya ilişkin beyanlarım bundan ibarettir. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum.
 
PANCAR KOOPERATİFİNİN BAŞKANI HÜSEYİN AKAY
 
Geçen yazımda kendisiyle ilgili “ByLock kullanıcısı olmasına rağmen serbest bırakıldığı ileri sürülüyor” diye bir ifade yer almıştı.
Hüseyin Akay telefonla aradı ve ByLock kullanıcısı olmadığını söyledi. “Hata varsa düzeltiriz” dedim. Kurumdan kendisi adına gönderilen açıklamada ise Pancar kooperatifinde elde ettikleri mali ve ekonomik başarıları anlatılıyor.
Akay aynı açıklamada Hüseyin Akay’ın “Bahsedilen konu ile ilgili olarak ne suçlandığını, ne mahkemeye ifade verdiğini ve ne de mahkemece serbest bırakıldığını” da ayrıca belirtiyor.
Kendisi hakikaten ByLock kullanıcısı değilmiş. Bunu düzeltmek boynumuzun borcu. Zaten yazımda “kesin” bir ifade kullanmamış, “ByLock kullanıcı olduğu ileri sürülüyor” demiştik.
Ama bu arada elimizi şöyle bir belge de geçince sormadan geçemiyoruz.
 
FETÖ’nün Kayseri’deki son pastırma yazı
 
FETÖ’nün Kayseri’deki son pastırma yazı
 
PEKİ BU KARAR METNİ NEDİR?
Yukarıdaki açıklamayı yaptıktan sonra kendisinin Yozgat’taki Boğazlıyan Sulh Ceza Hâkimliği’nin 15 Temmuz’dan hemen sonra 29 Temmuz 2016 tarihli “Değişik iş karar” metnine göre FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesiyle yargılanan isimler arasında olduğunu görmek beni çok şaşırttı.
Boğazlıyan Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin hükme bağlandığı kararla CMK’nın 112. maddesi gereğince şüphelilere adli kontrol hükümlerine uymadıkları takdirde tutuklanabilecekleri yolunda ihtar yapılıyor ve denetimli serbest kalıyorlar.
Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da onların arasında.
Akay’ın yurt dışı çıkış yasağı ve mallarına konulan tedbir kararı 15 gün önce nasıl olduysa kaldırılmış. Kutlarım.
Bu arada Pancar Kooperatifinin yönetim kurulu üyesiyken babasının ölümünden dolayı toplantılara katılamadığından kendisinden boş imzalı kâğıt alınarak hayatı karartılan Abdullah Akdemir kendisi için ne ifade ediyor bilemiyorum.
Ama Abdullah Akdemir’in Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikâyet dilekçesinde onunla ilgili söyledikleri çok acayip.
Bilmiyorum Savcı Murat Dilsiz bu konuda ne yaptı?
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.