Kılıçdaroğlu’nun “AKP’li misin nesin?” çıkışı

A -
A +
Biraz dere tepe dolaşalım ama sonuçta hepsi birbiriyle ilintili.
CHP yürüyüşünden başlayalım.
Son günlerde bu yürüyüşe Tuncay Özkan damgasını vuruyor.
Daha önceden HDP’nin cezaevindeki eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın çiçekli böcekli “demokrasi ve özgürlük” eksenli mesajlarını dışarıya taşımıştı hatırlayacaksınız. Kobani kışkırtmasından dolayı eli kanlı bir adamın verdiği demokrasiye dair mesajlar çok ilginçti tabii. “Tuncay Özkan vasıtasıyla nedamet mi getiriyor acaba” diye son umutla baktık ama eski tas eski hamam.
Bu arada CHP yürüyüşü de başlayınca Tuncay Özkan yeniden devreye girdi ve HDP’nin bu yürüyüşe katılması için girişimlerde bulundu. CHP Genel Başkanı olamamıştı ama belli ki “tarihe” geçmek istiyordu. Oysa Kanaltürk’ün satın alma biçiminden satışına, “MİT’in zamanında el koyduğu PKK parasıyla kanalını kurdu” iddialarından (Bunu bir zamanlar avukatlığını yapan Ceyhan Mumcu söylüyor, ben değil) darbe şakşakçılığına kadar lacivertin her tonuna boyanmış geriye bir tek mor kalmıştı zaten.
Bir de HDP’ye geçeceği lafları dolanmaz mı, ortalık tam bayram yeri oldu.
Ardından HDP’liler de Kemal Bey’le görüşüp “Biz de katılalım” dedi. Kılıçdaroğlu onlara “Partili kimliğinizle değil bireyler olarak katılın” yanıtı verdi ama yalakaları “Genel Başkanımız HDP’yi reddetti” dediler zevahiri kurtarmak için.
Hâlbuki bunda bir şey yok. FETÖ’nün açık ve aleni desteğini almaktan utanmıyorlar ve yüzleri kızarmıyorsa HDP ne ki? Nitekim artık kızı kızanı FETÖ’den yatan kim varsa CHP yürüyüşünde. Hele bir tanesi (Kadın) avaz avaz “Ben Kemal başkanın yanındayım. Onlara adalet yok, merhamet yok” diye bağırıyordu. Oğlu FETÖ’den cezaevinde olan kadın yürüyüşe katılmakla zaten ortalığı batırmış, “Onlara merhamet yok” sözleriyle de batırdığını sıvamıştı.
Hatırladınız değil mi bu lafı?
FETÖ kendini zaten hep diliyle ve söylemleriyle ele verir.
E şimdi insanlar ne desin size merhametle ilgili?
Neyse sonuçta ortalık epey çalkalanınca Kemal Bey, adı bir de HDP’ye geçecek söylentileriyle ayyuka çıkan Tuncay Özkan’a epey kızmış. Zaten canı burnunda yürüyüp duruyor, çekmiş bir kenara “AKP’li misin nesin, ne oluyor da ortalığı karıştırıyorsun” demiş.
Adam kızmasın da ne yapsın. Her patavatsızlık milletvekillerinden geliyor. Daha iki gün önce de 15 Temmuz gazilerini istismar edip “Bize destek verdiler” diye lanse etmişti adı Veli Ağbaba olan bir diğeri. Nitekim Gaziler daha sonra açıklama yapıp “Kontrollü darbe” laflarından dolayı Kılıçdaroğlu’na teessüflerini bildirdiklerini, bunu bir hakaret saydıklarını söylediler.
Unutmamalı.
CHP’de yalnız bir kişi yalan söyleyebilir, patavatsızlık yapabilir, ağzını bozabilir, iftira atabilir, her türlü entrikalı işe girişebilir ve teflon özellikleri gösterebilir.
Bilin bakalım kim o kişi?
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN:

Pendik’te olup bitenler ve CHP yürüyüşündeki karanlık noktalar
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/597391.aspx

Ümitsiz vak’a; Ümit Özdağ
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/597393.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.