Ümitsiz vak’a; Ümit Özdağ

A -
A +
Benim de Nedim Şener’in attığı Tweet sayesinde haberim oldu söylediklerinden. Röportaj vermiş ve “Erdoğan darbe tarihini biliyordu” diye iri bir laf etmiş. MHP “muhalefeti”nin köklerinden koparılmış dört yapraklı yoncasından Ümit Özdağ bu lafı söyleyen. Ama arkasından eklemiş: “Kanıtlar elime geçerse açıklayacağım.” Biri değil, hepsi aynı zırvanın peşinde koşuyorlar; ablası, abisi, bilumum eşhas. Zırva tevil götürmez de “Kontrollü darbe” alçaklığı da aynı hastalıklı zihnin kontrolünde olduklarını ifşa ediyor bir bakıma. Vallahi biri de çıkıp “Ümit Özdağ’ın FETÖ’cülüğünü açıklayacağım yakında” deyip ardından “Tabii kanıtlar elime geçer geçmez” eklemesini yapsa ne olurdu? Bu konuda epey de ciddiyim. Zira böyle bir iddiada bulunacak kişi pekâlâ 3 Mart 2016 tarihli bir yazımı(*) kanıt olarak gösterebilir. Sayın Özdağ’ın 15 Temmuz sonrası bana telefon edip darbe konusunda ağzımı aradığı düşünülürse uzak bir ihtimal değil bu. Darbe girişiminin ardından kazığı okkalı biçimde yiyenlerin, önceki yazılarımı keşfettiklerinden beri “Acaba bu yazıları nasıl Erdoğan ve devletin darbeyi önceden bildiğine dair kanıt hâline getirebiliriz” diye kullanmak istedikleri sır değil. Aslında koskoca CHP’nin “kontrollü darbe” raporunda “Elle tutulur tek delil” olarak benim yazımı göstermesi zavallılığından sonra Ümit Özdağ’ın sözleri haydi haydi izah edilebilir. Madem eski defterleri açmayı seviyorsunuz bakalım o zaman neler yazmışım: Dediğim gibi 3 Mart 2016 tarihli Türkiye gazetesinde yayınlanan yazımdan çıkarılacak sonuçlara göre:
1-Ümit Özdağ, “Bazıları için Washington'a gitmeye gerek yoktur. Amerikan Büyükelçisi Ankara'da Genel Merkezi ziyaret edip ABD'nin MHP'nin başında Devlet Bahçeli'yi görmek istediğini ortaya koymuştur" diyen bir isimdir. 2-MHP'ye sahte üyelik konusunda Yusufeli Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davasından 'resmî belgede sahtecilik yapmak' suçlamasıyla 2 ay 15 gün hapis cezası almış bir isimdir. 3-Eski yazılarında bugün sahip çıktığı MHP hakkında “Radikal Türk milliyetçiliğin siyasal organizasyonu olan CKMP/MHP hareketinin Türk demokrasisinin gelişmesine doğrudan katkıda bulunmak gibi bir fikri eksen üzerinde olmadığı açıktır. CKMP/MHP hareketi neredeyse Türkiye'deki tek anti-demokratik tavır sergileyen siyasal parti olarak ön plana çıkmıştır” diyen bir isimdir.4-FETÖ’den yargılanan Mümtazer Türköne’nin evinde birileri tarafından görülünce “Aman sakın beni burada gördüğünü söyleme” diye yalvaran isimdir.5-Bugün MHP’yi ele geçirmek için sık sık bir araya geldiği ülkücü hareketin eski önemli isimlerinden Yeniçağ gazetesi yazarı Harun Öztürk’ün hakkında “Dışişleri bir süredir Türk milliyetçilerini ve Ülkücüleri varlığıyla meşgul, sözleriyle tahkir, bakışıyla tahrik, yaklaşımıyla taciz eden Ümit Özdağ’ın İsrail ve Yahudi lobileriyle olan ilişkilerini kayıt altına aldırsaydı, Ümit Özdağ’ın ABD'deki Yahudi think-tank kuruluşu JINSO ile ilişkilerini ve Rant Corporation ile olan görüşmelerini izah edebilseydi, Başkanı olduğu Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) bütçesiyle gerçekleştirdiği İsrail gezilerini de kayıt altına aldırabilseydi, Ümit Özdağ’ın oralarda Türkiye'nin ve ülkücü camianın geleceği ile ilgili ne tip pazarlıklar yaptığını herkes görebilecekti!” diye yazdığı isimdir. Üzgünüm ama “Onlar” bile kendisinde pek ümit görememiş olmalı ki Meral Akşener’i tercih etti. Yoksa kapı arkalarında yakalandığı Türköne’ler filan mutlaka bir işe yarardı. Ama öteki daha cevval çıktı “Cemaat üyesi olsaydım bunu gururla açıklardım” dedi. Kadın risk almasını biliyor. Her ne kadar dolaşmadık parti kapısı bırakmasa da kendini “Doğuştan Asena” diye yutturmasını bildi. En azından Ümit Bey gibi sonradan olma değil. Neyse, başka da sözüm yok hâkim bey.   (*) https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/590411.aspx   FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN:

Pendik’te olup bitenler ve CHP yürüyüşündeki karanlık noktalar
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/597391.aspx

2. Kılıçdaroğlu’nun “AKP’li misin nesin?” çıkışı    
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/597392.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.