Bu NATO belgesi FETÖ’cü yazılım şirketlerinin eline geçti mi?

A -
A +
Habertürk yazarı Murat Bardakçı yine çok mühim bir konuyu açıklığa kavuşturdu ve NATO’daki skandalın ardından Türk hükûmetinin “Bu rezalete sebep olan kişilere Security Clearance adlı güvenlik belgesi nasıl verildi?” diye sorduğunu yazdı.
NATO’da çalışanların bu belgeyi alması gerekiyor ve böylece gizli belgelere ulaşmak mümkün oluyor.
Belgeyi talep edenler hakkında ciddi bir güvenlik soruşturması yürütülüyor.
Öte yandan yine Bardakçı’nın yazdığına göre Norveç, NATO ile ilgili olarak dışarıdan hizmet alan ülkelerden biri. Yani NATO için gereken güvenlik, bilgisayar ve her türlü hizmetler için özel şirketlerden istifade ediliyor.
Murat Bardakçı’nın yazısını okuyunca geçen haftalarda yurt dışındaki FETÖ’cü yazılım firmaları ile ilgili yazımda bir kenara koyduğum firma aklıma geldi.
ImageWare AG adlı İsviçre merkezli bir firma bu.
Papiermühlestrasse 19, 3063 Ittigen-Bern adresinde kurulu bu firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Irmak adlı bir iş adamı.
Google üzerinden kendisi hakkında epey araştırma yaptım. Açıkçası kişisel hayatıyla ilgili FETÖ’ye dair bir iz, ipucu bulamadım ama İsviçre’deki bazı iş adamlarına sordum. Güldüler. Biri de İngilizlerin ünlü Casus Brown fıkrasını anlattı.
Hani soğuk savaş döneminde bir Sovyet casusu İngiltere’nin bir köyüne paraşütle indirilir gizlice. Amacı İngiltere’deki casusları George Brown’a mesaj iletmektir. Sovyet casusu elinde adres olmadığı için mükemmel İngilizcesiyle rastladığı bir köylüye “Afedersiniz ben Mr. Brown’ı arıyorum, nerede yaşıyor acaba?” diye sorar. Köyle omzunu silker “Haa, şu bizim Casus Brown mı? Şuradaki ikinci evde oturuyor” der.
Fıkrayı anlatan iş adamına “anlaşıldı” dedim ama araştırmamı sürdürdüm.
Ve iki bomba gibi sonuç çıktı karşıma.
Birincisi, firma TUSKON üyesi.
Ve ikincisi, hazır olun, ImageWare AG adlı bu şirketin iş yaptığı kurum ve kuruluşlardan biri de NATO.
Aklıma gelen soru şu:
TUSKON üyesi olan ve NATO’ya iş yapan bu yazılım firmasında ve ilgili elemanlarında Murat Bardakçı’nın sözünü ettiği Security Clearance adlı güvenlik belgesi var mı?
Benden bu kadar, kalan soruları devlet sorsun.
 
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN AŞAĞIDAKİ BAŞIKLARA TIKLAYIN
Zarrab davasının FETÖ tabanındaki çarpıcı etkisi
Bülent Turan yazdı, namussuzlar sevindi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.