Erdoğan’ın cümlesindeki o ağaç İsrail’i kurtaracak mı?

A -
A +

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kudüs kararının hemen ardından yaptığı konuşmada İsrail devletini ağır sözlerle eleştirmişti. O konuşmadaki bir cümle çok ilgimi çekti:

“Arkasına saklanacak bir ağaç bile bulamayacaksınız!..”

Kendi kendime “Ne acayip bir metafor” diye düşündüğümü hatırlıyorum.

Ama üzerinde daha fazla durmayıp geçtim.

Aslında bir gazeteci politik şahsiyetlerin konuşmaları içinde geçen aykırı ve tuhaf kaçan cümlelerin peşinden koşmalı, oradaki sözcüklerin arka odasını araştırmalıydı. Atlamıştım bunu.

Önceki gün gazetemizin birinci sayfasında bu sözün hangi anlamda kullanıldığı yazılınca ağzım bir karış açık kaldı.

Erdoğan böyle bir lider işte. Satır aralarında veya doğrudan, muhataplarına, onların anladığı dilden öyle güçlü mesajlar veriyor ki bu hem saygı uyandırıyor, hem de tabii ki düşmanlık.

Meğer Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerinin arkasında çeşitli hadisler varmış. Tabii bir de Kur’ân-ı kerimdeki İsra Suresi.

Buharî ve Müslim tarafından derlenen bir hadiste şöyle deniyor:

"Müslümanlar ve Yahudiler savaşmadıkça kıyamet kopmayacak. Harp olacak ve Müslümanlar onları yenip öldürecekler. Öyle ki, Yahudiler ağaç ve taşların arkasına saklanacaklar. Bunun üzerine taşlar dile gelerek ‘Ey Müslüman, ey Allah’ın kulu, arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür’ diyecek. Sadece Garkad ağacı haber vermeyecek, zira o ağaç, Yahudilerin ağaçlarındandır."

Gazetedeki haberden ve Tuğba Çalışkan adlı yazarın aktardıklarından öğreniyorum ki hadisteki Garkad ağacı, “Sincan dikeni” veya “Yahudi ağacı” olarak biliniyor. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde ise Karaçalı, Karadiken, Çeşmizen ve Hazreti İsa dikeni gibi çeşitli isimler altında tanınmakta. Boyu iki-üç metre olan ve pembe çiçekler açan bu ağacın Latince ismi “paliurus spina christi” imiş.

Bu ağaç Yahudilerin âdeta millî ağacı ve yaygın olarak dikilmekte. Muhtemel ki bu hadisten haberdarlar. Ama Garkad ağacı dikme çılgınlığının bir başka dinî sebebi daha var. Çünkü inanışa göre kıyamet gününde gelecek deccal Yahudi olacak ve Hazreti İsa ve askerleri de nereye saklanırlarsa saklansınlar tüm Yahudileri öldürecekler. Garkad ağacı ise taşlar gibi ihanet etmeyip onları koruyacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı dinlerken bu dinî bilgiye sahip olsaydım ta o vakit yerimden zıplardım. Dediğim gibi bu sözler asıl muhatapları yerinden zıplatıyor. Çünkü bam tellerine vuruyor onların.

Siyonist lobinin emrindeki New York Times, Wall Street Journal, Guardian, Bild, Le Figaro, Le Point, Der Spiegel, L’Express, Die Zeit vb. tüm yazılı basın organlarının neden eş zamanlı olarak Tayyip Erdoğan aleyhinde yayın yaptıklarını daha iyi anlıyor insan.

İsrail’in 9. Cumhurbaşkanı olan, çeşitli dönemlerde başbakanlık yapan ve Erdoğan’ın o ünlü “One Minute”ünün muhatabı Şimon Peres bir röportajda kendisine Garkad ağacını soran muhabire “Bu bizi koruyacak ağaçtır. Müslümanlar bizi öldürmek isteyecekler ve biz bu ağaca saklanacağız” der. Muhabir hayretle “İyi de bu durumda neden sürekli onlarla savaşıyorsunuz?” diye sorar. Cevap şudur:

“Bize vadedilen için savaşıyoruz...”

Yani kaçınılmaz sonu bildikleri hâlde inançlarının gereği neyse onu yapıyorlar.
Aynı Peres bir başka muhabirin “Kur’ân-ı kerim, sizin devletinizin yıkılacağını haber veriyor” diye hatırlattığında “Kur’ân’ın bahsettiği Müslümanlar gelsin, o zaman düşünürüz” diyor.

Peres’in dediği gibi Kur’ân-ı kerimdeki Müslümanlar kim? İsrail’e uşaklık eden soytarılar mı?

Trump’ın Suudi Arabistan-Mısır-BAE hizalamasının ardından Kudüs kararının gelmesi bir tesadüf mü?

 

FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.