Sesli kitabı çok sevdim, hele Kayu’nun sesinden olunca

A -
A +

Sesli kitabı çok sevdim, hele Kayu’nun sesinden olunca

Yazan ve seslendiren İlkgül Kaya.

Çok eski arkadaşım ama buradan ona “arkadaş torpili” yapmıyorum. Çünkü müthiş bir çalışmaya imza atmış.

İlkgül Kaya esasında bir seslendirme yönetmeni. Yoğun iş temposundan nasıl fırsat bulduysa masal kitapları yazmış. Üstüne bir de seslendirmiş yazdıklarını ve ortaya enfes çizimlerle, çok kaliteli kapak tasarımıyla birinci kalite kâğıtlara basılı SESLİ KİTAP çıkmış. Tam altı adet masal kitabı var böyle seslendirilmiş.

Nasıl diyeceksiniz. Kitabı elinize alıyorsunuz, hoparlör düğmesine bastığınız anda masalı sesli olarak kitaptan dinlemeye başlıyorsunuz.

3-8 yaş arası çocuklar için çok ideal.

Başlıktan anladınız, İlkgül Kaya aynı zamanda ünlü çizgi film karakteri Caillou’nun(Kayu) Türkiye’deki sesi. Bu yüzden sesini ülkemizin tüm çocukları tanıyor ve gündelik davranışlarında iyilik, yardımseverlik, kötülük etmeme gibi özellikleri nedeniyle Kayu’yu rol model olarak alıyorlar.

Kızım küçükken bir gün huysuzluk yaptığında gizlice İlkgül’ü aramış ve yardım istemiştim. İlkgül telefonda kızıma Kayu’nun sesiyle öğüt verince müthiş işime yaramıştı.

Bugün ve yarın İstanbul Kongre Merkezi’ndeki Anne-Bebek-Çocuk fuarında Martı yayınevi standında saat 12.00’den itibaren kitaplarını imzalayacak. Anne-baba ve çocuklara duyurulur.

Sesli kitabı çok sevdim, hele Kayu’nun sesinden olunca

 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.