Memduh Yılmaz’ın açıklaması

A -
A +
13 Mart 2018 tarihli “Özbekistan darbecisi FETÖ’cüler gelecek yıl serbest” başlıklı yazımda(*) ismi geçen Memduh Yılmaz bir açıklama göndererek kendisinin FETÖ ile ilişkilendirilmesinin “Çirkin bir suçlama ve iftira” olduğunu yazmış. Memduh Yılmaz 1999 yılındaki FETÖ’cü darbe girişimiyle bir ilgisinin bulunmadığını, Özbekistan’a 2003 yılında geldiğini ve yargılanmasının tamamen ticari maddelerle alakalı olduğunu belirtmiş. Memduh Yılmaz’ın açıklaması şöyle:
“Benim yargılanmam 2011 yılında ve tamamen ticari maddelerle alakalıdır. Bunun böyle olduğunu Özbekistan Türk Büyükelçiliği ve Devletimiz de çok iyi bildiği için toplamda 7 yıl olan cezamı da Devletimizin ve hükûmetimizin girişimleriyle suçsuzluğum ispatlanarak (Hem Özbekistan Devleti makamları ve hem de T.C. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından) 06.03.2017 tarihinde serbest kaldım ve 09.03.2017 tarihinde Türkiye'ye geldim. Suçlu olmadığım T.C. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edildiği için sicilime dahi işlenmedi. Hâl böyle iken yazınızda “FETÖ’cüler gelecek yıl serbest kalacaklar” diyerek beni hedef gösterip böyle büyük bir yalanla hem kamuoyunu ve hem de devletin yetkili kurumlarını kandırıp suç işliyorsunuz.”
Memduh Yılmaz yukarıdaki açıklamada da ifade ettiği üzere ne darbe ne de FETÖ ile ilişkili olmadığını, ticari nedenlerle yargılandığını belirtmiş. Durum Memduh Yılmaz’ın belirttiği gibiyse şayet, medyada darbe girişimiyle ilgili haberlerin içinde Zeki Obuz ve diğer iş adamlarının isimlerinin geçmesinden kaynaklanmış olmalı. Gerçi 2011 yılındaki 54 iş adamının tutuklanmasıyla ilgili yapılan haberlerde de yine bu tutuklamaların “cemaat” ile ilintili olduğuna dair pek çok bilgi mevcut ama en azından ben Memduh Yılmaz’ın bu beyanına aynen yer vermekle mükellefim. Hükûmetin de bu arada 2016 Aralık ayında tutukluların serbest kalması için Özbekistan ile temas kurduğunu hatırlatalım.
Bu anlamda araştırmalarıma devam edeceğimi belirterek, sehven ortaya çıkan bu karışıklık nedeniyle Memduh Yılmaz’dan özür dilerim.
Not: Memduh Yılmaz’ın tarafıma yaptığı ve çok tanıdık bulduğum hakaretlere açıklamada yer vermediğimi ayrı bir not olarak düşüyorum bu arada.
(*) https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/601180.aspx
 

FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN:

Mühür fetişizmi
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/601256.aspx

Türk askeri “telef” ediliyormuş
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/601241.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.