Korkuları Batıyı "yamyam" yapıyor

A -
A +
Batıyı korkuları yönetiyor ve kışkırtıyor. "Türk Çanı"nı kiliselerinden kaldırdılar ama zihinlerinden hâlâ söküp atamadılar. Her fırsatta Türkiye'nin alanını daraltma çabaları bu yüzden. Batı medyasındaki gezi parkı olayları ile başladıkları Türkiye'yi karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası için 14 Aralık operasyonunu da fırsat olarak gördüler. AB ülkelerinde bu son operasyonun anlamı "14 Aralık, yolsuzluğu yazana tutuklama, medyaya pogrom (Bir guruba karşı şiddet uygulamak) muhaliflere ise bastırma "olarak okuyucularına aktarıldı. İçerdeki muhalifler tarafından Batı ülkeleri nezdinde itibarsızlaşma ve yalnız bırakılma olarak alınıp iktidara karşı malzeme olarak kullanılan bu tavır, aslında bu ülkelerin kendi ülkelerinde yaptıklarının ifadesidir. 
Mesela "Erdoğan'a muhalif genel yayın yönetmeni tutuklandı" diyen L'Express, "muhalif medyaya gözaltı dalgası" diyen günlük Le Monde gazetesi, gözaltıları flaş haber olarak abonelerine duyuran AFB Haber Ajansı kendi ülkelerinde, annesi beyaz bir Fransız, babası ise Kamerun kökenli olan ünlü komedyen Dieudonne'nin başına gelenler için ne yaptı?
Sahne sanatçısı Dieudonne Fransa'nın dev salonlarında yaptığı gösterilerde Fransa'nın sömürgeci geçmişine ve siyonizme yüklenince özellikle Yahudi lobisi ve bazı insan hakları derneklerinden gelen tepkiler üzerine Fransız hükümeti Dieudonne'nin gösterilerini yasaklatmak için harekete geçer. 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ırkçılık yaptığı suçlamasıyla komedyenin gösterisine izin verilmemesi için valilere çağrıda bulunurken, içişleri bakanı Manüel Valls da Fransız yerel yönetim ve belediyelerinden Dieudonne'nin gösterilerine izin vermemelerini ister. Fransa'da Danıştay'da yaptığı şovlarda "nefret mesajı" yaydığı ve "kamu güvenliğine" tehdit oluşturduğu gerekçesi ile ünlü komedyen Dieudonne'nin gösterilerine yasak getirir ve evine düzenlenen polis baskınında ele geçirilen yaklaşık 600 bin euro paraya da el konulur. Yasak kararına itiraz için mahkemeye başvuran komedyenin avukatı müvekkilinin Yahudi karşıtı olmadığını sadece Filistin yanlısı olduğunu söylemişti. Fakat son olarak üst mahkeme Dieudonne'nin aleyhine karar verir ve Dieudonne'nin defteri dürülür.
İşte bizim yerli işbirlikçilerin referans aldıkları Batı medyası ortalama olarak Dieudonne'nin düştüğü bu durum karşısında sessiz kalan medyadır. 
Bütün iktidarı boyunca saha içi muhaliflere ilaveten dışarıdaki bu saldırılarla da mücadele eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki günkü hitabında söylediği "Hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında içeride ve dışarıda insafı aşan bazı tepkiler sergileniyor. Eski Türkiye'nin bütün aktörleri, tüm taraflar ittifak hâlinde savcılarımıza, emniyet görevlilerimize belli merkezlerden idare edilen bir baskıyı uygulamaya çalışıyor. Adımlar atıldığında AB'den hemen birisi çıkıyor açıklama yapıyor. AB kendi aklını kendisine saklasın" ifadeleri Batı nezdinde Türkiye'yi yalnızlığa itmez, aksine ekonomik güce biat eden Batıya durması gereken yeri hatırlatmadır.  
Bu içeriden yapılan itibarsızlaştırma saldırılarına Türkiye dışından destek veren bu medyatik şövalyelerin dertleri dünyanın en güçlü 10 ekonomisi içine girmeyi hedefleyen "Yeni Türkiye" korkusudur. Zaten dertleri sanatı, sanatçıyı, yazarı, fikir adamını korumak değil. "Cumhurbaşkanlığı töreninde yaptığı konuşma nedeniyle Alev Alatlı'yı doğramaya çalışanlar" da bir tür yamyamlık yapıyor. 
Korkuları bunları "yamyam" yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.