Kendini ölçüye vurmak yiğitlik ister

A -
A +
Eğer çözüm bekleyen, gırtlak sıkan müşterek bir ihtiyaç varsa farklı siyasi eğilimler aynı masa başında toplanır. Akşener’in yaralı bereli kadrolarının profili ülkenin hasıraltı edilmiş dertlerini çözmek için siyaset üretmek yerine FETÖ’nün hasar almış kadrolarına siyaset sığınağı intibaı veriyor.
Yeni bir siyasi oluşumun toplumda taban bulması, yeni parti olması için, toplumda meşruiyetini kaybetmiş, uydurulmuş grup, klik, cemaat mağduriyeti ve sıkışmışlığına değil toplum ekseriyetinin talebine muhtaçtır. Geçmişte Demokrat Parti'den başlayarak Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve AK Parti böyle bir toplumsal ihtiyaçtan kuruldu ve toplumda da karşılık buldu.
Şimdi yeni parti arayışlarına bakalım, Akşener’in ve ekibinin hedefi Büyük Türkiye yürüyüşünün önünü açmak için ellerinde mevcut iktidarın görmediği yeni bir yol haritası mı ortaya koyuyorlar, yoksa 2019 seçimleri için AK Partiyi hırpalamak ve Sayın Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmemek gibi bir hayalleri mi var?
Kanaatimce, yeni partinin medya tarafından şişirilmesinin arkasında sadece AK Parti karşısındaki cephenin her meslekten ve meşrepten muhalifle zenginleştirilme ve büyütme çabası var. Farklı çap ve yapıda muhalif sığınıkları inşa ediyorlar. Bu hareketin AK Parti için Belediye başkanları üzerinden yürütülen operasyonları gündemden düşürecek kadar da ağırlığı olmayacak. 
Seçilmiş birinin mahkeme kararıyla suçu ispat edilmedikçe görevden el çektirilmesi, AK Parti karşısında dürüst ve yeterli bir muhalefet olmamasının ortaya çıkardığı mecburiyettir. Bugüne kadar anakent şehirlerden ilçe belediyelerine kadar yapılan hizmetlerde yanlış gördüğü için Meclis'teki muhalefet saflarından dikkat çekici bir çıkış gösterene rastlanmadı. Akşener’in partisiyle 85. siyasi partinin kurulduğu ülkemde bütün belediye meclisleri iktidar partisinden mi oluşuyor? Hiç mi bunların söyleyecek sözleri yok ki, iktidar partisi kendini sorguluyor ve değişim ihtiyacı duyuyor?
Siyaset araçları ile görev almış siyasetçi, muhakkak ki seçmen taleplerini arkaya atıp farklı çevreleri mutlu etme derdine düştüğünde temsil ettiği siyasi irade tarafından kenara çekilebilir, çekilmelidir ve bu kimseyi rahatsız etmemeli. Millet tercihi ile gelip mahkeme kararı ile gitmeyi talep etmek siyasetçiyi ait olduğu siyaset anlayışına karşı sorumsuz kılar. Aday olmak için geldiklerinde yere göğe sığdıramadıkları, sığındıkları “dava”ya karşı olan sorumluluğu nereye koyacağız? Başarılı olmuş bir Başkan’ın kötü niyetli kişilerin gammazlaması ile yedirildiğini söyleyenler, ortadan konuşmayıp ortaya örneğini koymalı ve bunların geçmiş süreçte hizmet verdikleri alandaki memnuniyet anketlerine bakmalıdırlar.
Siyasette yaşanan doğumlar, ölümler, değişimler, dönüşümlerin hiçbiri toplumun talebi ve arzusu olmadan olmaz. Bunu fark etmeyen kendini değiştirmeyen partileri toplum zaten sandıkta değiştirdi. Toplumun nabzını ölçmenin en uygun alanı yerel yönetimlerdir. Bunu yapmak için AK Partinin zenginleştirilmiş muhalefete ihtiyacı yok, kendisine bakması yeterlidir. Kendini ölçüye vurmak yiğitlik ister. AK Parti iktidar süresince sadece Meclis içi ve dışı muhalefetle yetinmedi kendi içinde de sorgulama, hesaplaşma ve ihtiyaç durumunda değişim gerçekleştirdi. AK Parti şimdi kendi hayat hikâyesine bakıyor, iyi de yapıyor. Bundan geri dönüş olmaz, geçmişte bunu yapmayanlar kendi hayat hikâyelerini mezar taşlarına yazdılar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.