İNCİRLİK ÜSSÜ MİLLÎLEŞTİRİLMELİ

A -
A +
25 Temmuz 2016 Pazartesi günü Yılmaz Bilgen imzasıyla Yeni Şafak'ta yayınlanan manşet haber, FETÖ darbe teşebbüsünün dış bağlantıları ve dış kaynaklarını gösteriyor. Darbecilere ISAF/İnternational Security Assistance Force adıyla  NATO öncülüğünde Afganistan'da kurulmuş emniyet biriminin ABD'li komutanı John F. Campell'ın komuta ettiğini bildiren haberin özeti şöyle:
"Darbe sürecinde rol alan bir askerin verdiği bilgilere göre cunta şu şekilde çalıştı: General John F. Campell, Erzurum ve İncirlik üssünde sır görüşmeler yaptı. 2015 yılının ikinci yarısından itibaren tüm subayların kişilikleri ve eğilimleri mercek altına alındı. 'Destek verir, vermez ve tarafsız' diye üç kategoriye ayrıldı. Nijerya merkezli United Bank of Africa üzerinden 6 ay para trafiği oldu. CIA'nın kurduğu ekip, 80 kuryeye farklı bankalar üzerinden transfer yaptı. 2 milyar dolardan fazla para, cuntadaki bazı askerlere dağıtıldı. Kuryelerin iç Anadolu'da FETÖ'cü, Doğu ve Güneydoğu'da HDP'yle irtibatlı kişiler olduğu belirtiliyor..." 
Haber, bu şekilde tafsilatlar vererek uzayıp giderken ertesi gün de devam etmekte. Ertesi günkü haberde cunta, başardığı takdirde PYD'ye sıfır hududumuzda Amerika’ya üs verileceğini, bu görüşmelerin 8.5 ayı bulduğunu ve ayrıca Somali'de de "safari" şifresiyle bir askerî darbe yaptırılacağı malumatı yer almakta.
Somali'de darbe düşünülmesi tabiatiyle Türkiye'yi Afrika'dan budamak içindir. Türkiye'den başka Türkiye dostlarında da darbe tasavvur edildiğine göre Azerbaycan, bazı Balkan merkezleri ve belki Katar da bu cümleden telakki edilebilir.
Yine 25 Temmuz 2016 günkü haberlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, net konuşmasıyla çok dikkat çekiciydi: "ABD bu darbeyi Gülen'in yaptığını biliyordu. Barack Obama, kendi adını nasıl biliyorsa öyle bildiğinden eminim. Amerikan istihbaratının Amerika Dışişleri Bakanı'nın bildiğinden eminim..."
Şu günlerde olayların içinde yaşayarak tarihe şahitlik etmekteyiz. İşte onlardan biri daha. 26 Temmuz 2016 günkü bir haber çok dikkat çekici. CIA'nın Türkiye uzmanı Prof. Henri Barkey, nasıl bir tesadüfse tam da darbe kalkışmasının başlayacağı akşamın sabahında İstanbul'a gelmiş. Ancak şehir merkezinde kalmayarak hiç bir şüphenin duyulmayacağı Büyükada'ya gitmiş. 17 Temmuz tarihine kadar adadaymış. Polis, şimdi O'nun kimlerle temas kurduğunu araştırıyor. Adı geçen CIA mensubu, İstanbul'da doğmuş ve büyümüş. Türkçeyi iyi konuşan biri. Eski CIA Başkanı Graham Fuller ile birlikte Türkiye'nin Kürt mes'elesine dair kitap kaleme almıştır. Gazetelerde yazar, tv'lerde yorum yapar. Ayrıca Fethullah Gülen'in de hâmisidir. "Ilımlı İslâm" projesinin taraftarlarından...
Bu haber, beyanat ve bilgileri darbecilere rütbeye göre seri numarası esasıyla 1 dolarlık banknotlar verilmesi, darbe ihanetinin Türkiye'nin Rusya ile münasebetlerini düzelttiği günlere denk gelmesi ve en son olarak  da NYT'nin sütunlarını terörist başına açmasıyla eş zamanlı olması duyulan şüpheleri kuvvetlendirmektedir.
Daha isyanın yaşandığı gecenin sabahında darbe karargâhının İncirlik olduğu yazılmıştı. TBMM ve millete bombalar yağdıran jetlere İncirlik'ten kalkan tanker jetlerin yakıt ikmali yaptığı da tesbit edilmişti.
Bu dosya geniştir ve muhtevası devlet tarafından biliniyordur. Öyle ise İncirlik'te yapılanlara sırt mı dönülecektir? Yarın benzer fesatlıkların tezgâhlanmayacağı söylenebilir mi?
İncirlik Üssü, bu hâliyle devam edemez... Burada Amerikan komutanlığı iptal edilerek tek komutan kalmalı, karar verme yetkisi sadece Türk subayında olmalıdır. Veya büsbütün kapatılmalı. Belki terörist başının iadesinde de burası bir müzakere maddesi olabilir. Her hâlükârda İncirlik, kendi topraklarımızda başka devletlerin çıkarlarına, bizimse yıkımımıza hizmet eden bir yapılanmada kalamaz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.