15 TEMMUZ'U FIRSAT BİLMEK!

A -
A +
FETÖ/PDY örgütü, 15 Temmuz gecesinde bu milleti, bu devleti, bu vatanı şerre gark etmek isterken hesaplar hesabının sahibi Hak, şerleri hayr eyledi...
15 Temmuz 2016 gecesinin zifiri karanlığında muhteşem bir diriliş yaşandı. 7 Ağustos 2016'da ise Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehîdler Mitingiyle bir İçtimâî Mukavele akdedildi. İstanbul'un mânevî sâhibi Ebu Eyyûb el Ensâri Hâlid bin Zeyd ve İstanbul'u fethetmiş güzel kumandan Fatih Sultan Mehmed Han huzurunda ve Sultanahmed Camiînin altı minaresinin, gündüz yakıcı güneşin, gece mütebessim hilalin, Marmara'nın munis dalgalarının şahadetiyle ufuklara kardeşlik, birlik, azîm ve istiklâl kemendi atıldı...
15/16 Temmuz Milli Mücahedesi/Millî Cihadı ve 7 Ağustos Misâk-ı Millî Şahlanışı'nın doğru okunması, dürüstlükle yorumlanması şarttır. İnsaf, vicdan ve namus borcudur. Aksini yapmak, zihinleri bulandırmak ve geleceği karartmak olur.
Şerler hayra dönerken, millet ecdadındaki millî şuura ererken bir kısım okur-yazarlar yanıltıcı yönlendirmelere gitmekteler:
Bazılarının vaki cunta ihanetini, mezheb, tasavvuf, dergâh, evliyâlık, tarikat, cemaat düşmanlığı için fırsata dönüştürme gayretkeşlikleri, ilk günden göze çarpmaya başladı. Böyle bir kasıt, dinde reformcu sapmalara yönelme isteği, sureti haktan görünerek vatanın mânevî temellerini tahrip teşebbüsüne tevessül etmektir.
Bir kere bilinmeli ki FETÖ öğretisi, bir tarikat disiplini değildir. İçinden çıktığı Nurculuk dahi bir tarikat değil, kelâm ilmi ağırlıklı fikir cereyanıdır. Zaman zaman kendini "ılımlı İslâm", "dinlerarası diyalog" ve "ortodoks İslâm" vs şeklinde tanıtan hareket, önceleri bir Nurculuk akımı olarak göründü. Bir kademe sonra cemaat maskesi takındı. Şimdi ise emperyalizmin askerleri olduğu âyân-beyan anlaşılmıştır.
FETÖ/PDY yüzünden mezheblere laf edilmesi, FETÖ çete başının melez bir din ihdasının Müslümanlara vereceği zarardan daha az olmaz. Diğer yandan bu sapık itikadî ve amelî cereyanı, tarikat-tasavvuf ve dergâh faaliyeti masumiyetiyle karıştırmak, hainlerin suçunu hafifletme ve güzel ahlaklı diğer vatansever insanları da sorumsuzca kötülemek olur.
Eğer...
Evliyâlık, ermişlik, tasavvuf, dergâh ve tarikatler inkâr edilirse; Şahı Nakşibend Behaeddini Buhari, Hazreti Türkistan Ahmedi Yesevî, bu iklimin ruh mimarı Mevlâna Halid-i Bağdadî, Bayezıd-ı Bistami, Ebül Hasen Harakani, Şeyh Edebalı, Hünkâr Hacı Bektaş-ı Velî, Hacı Bayram-ı Velî, Ahmedi Rıfaî, Cüneydi Bağdadî, İmam-ı Rabbani, Bişr-Hafi, Abdülkadiri Geylani, Muhyiddini Arabi, Akşemseddin, Molla Güranî, Ubeydullahı Ahrar, Mevlâna Celaleddini Rumî, Erzurumlu İbrahim Hakkı, İsmail Fakirullah, Osman Bedreddin, Ali Septi, Ahi Evran, Yunus Emre, Mehmed Emin Tokadî, Emir Sultan, Üftade Hazretleri, Sadreddini Konevî, Aziz Mahmud Hüdâi, Beşiktaşlı Yahya Efendi, Merkez Efendi, Sümbül Efendi, Yedi Emirler, Hasan Sezâi Hazretleri, Yunus Emre, Eşrefoğlu Rumî ve sayılabilecek daha yüzlerce, binlerce, on binlerce, milyonlarca veli zâtın varlığını, eserlerini, irfanlarını, kerametlerini, hizmetlerini, bu iklimi ayakta tutuşlarındaki himmetlerini, bu iklim insanını farklı kılan mayanın yoğurulmasındaki emsalsiz maharetleri, ne ile ve nasıl izah edilir? 
İslâm göğünün bu parlak yıldızları, Verâset'ül Enbiyadır /Nebiler mirasçısıdır. Bu mümtaz zâtlar, Allah'ın emir ve yasaklarını tebliğ ederler. Kendilerine değil, ahir zaman Peygamberinin -aleyhisselâm- yoluna çağırırlar.
O seçkin zatların ortak kararları şöyledir ki Allah'ın rızasına kavuşmak, ne tek başına aklın rehberliğiyle olur ve ne de aklı terk ederek olur. Din, akıl sahiplerini mükellef tutar. Şu var ki imânı ve İslâm’ı pozitivist felsefi bir perspektifle ele alıp Kur'an-ı kerîm ve Hadîs-i şerîf külliyatı dışında varlıkları rahmet olan mezheblerle güzel ahlâk yol ve ocaklarını inkâr etmek, bu millete ve bu dine karşı bir başka yıkım cephesi açmak demektir.
*
Yarın:
15 TEMMUZU ÇARPITMAK!
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.