BAŞBAKAN YILDIRIM, HALKIN DİLİYLE KONUŞUYOR

A -
A +

Pazar günü Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte Diyarbakır’daydık. Kendisine 15 bakan, Diyarbakır milletvekilleri ve 14 basın mensubu ve çok sayıda bürokrat refakat etmekteydi. Diyarbakır ziyaretinin sebebi, “Doğu ve Güneydoğu’ya Yatırım ve Destek Hamlesi”ydi. 
Havaalanından doğrudan Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’ne gittik. Artık Diyarbakır için çok küçük kalmış olan bu salon Diyarbakır’ın güzel insanları tarafından lebaleb doldurulmuştu. O güzel Diyarbakırlılardan daha başka güzel kardeşlerimiz de yol boyunca Bayrağımızı dalgalandırarak Başbakanı selamlıyor, hoş geldin diyorlardı.
Binali Bey, projeyi uzun uzadıya anlattı. 23 doğu ve güneydoğu ilimize yeni ve büyük yatırımlar  yapılacak. Bu iller, kümelere ayrılmış, her kümeye bir il merkezlik yapacak. 
Başbakan, vazifeye geldiği 100 gün içinde bu, Diyarbakır’a gelişinin 3. ziyareti. Mevzubahis proje paketi, hem çok şümullü ve hem de yatırımcılar için çok cazip; Devlet, yatırımcıya toprağı bedava verecek. Binayı yapıp faizsiz kiralayacak, içindeki araç parkını yine faizsiz ve uzun vadeli satacak. Hepsinden önemlisi üretilen mamulü devlet satın alıp pazarlayacak. Yatırımlar, hayvancılıktan meskenlere, hastanelere, stadyumlara, bölücü örgütüne rağmen Silvan Barajının yapımına kadar listeler hâlinde uzayıp gidiyor. Sur ilçesi aslına uygun yeniden inşa edilecek. Ayrıca terörden ziyan gören vatandaşlara nakdî yardım yapılacak, himayeye muhtaç vatandaşlara sosyal korumacılık temin edilecek.? Yatırımların toplamı inanılmaz rakamları bulmakta. Başbakan, bunları saydıktan sonra “bu değirmenin suyu nereden geliyor?” diye 3. kişiler adına sordu. Ve cevabını verdi; “Kaynak, gençliğimizdir, kaynak milletimizdir!” dedi ve ekledi: “En sevdiğim kelime ‘yatırım’dır.” Sonra da sebebini açıkladı. Yatırımın refahın anahtarı olduğunu...
Başbakan kapalı salon toplantısından sonra Valilik Meydanını dolduran vatandaşlara hitap etti. Toplu açılışlar yaptı. Başbakan toplu açılışa diğer partileri davet ettiğini söyledikten sonra davete icabet eden MHP İl Başkanı Reşat Güngör’e teşekkür etti. Diyarbakırlılar, sıcak bir pazar günü yatırım haberlerini kaynağından heyecanla dinlediler.
Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’ın ortasında başta PKK olmak üzere bütün terör örgütlerine en ağır kelimelerle yüklendi.
Başbakan, yatırımlara, teröre, terörden mağdur vatandaşların dertlerine, Fırat Kalkanı Harekâtına ve daha bir çok meseleye temas etti.
İlk günden bu yana Başbakan Binali Yıldırım’ın üslubu dikkatimizi çekmişti. Bu defa daha yakından müşahede ettik. Binali Bey, doğrudan halkın dili ve üslubuyla konuşmakta. Nükteler yapmakta; en ciddi konuları kahkahalar takip edebilmekte. Bütün bunların toplamı şudur: Halk, Binali Beyi sevmekte. Çünkü insan sarrafı olan milletimiz, Başbakana inanmıştır, inandığı için de O’na güveniyor. Bir yerde güven varsa başarı onu takip eder.
Erzincan’ın manevi sahibi Terzi Baba’nın hemşehrisi Binali Yıldırım, verdiği müjdelerle Doğu ve Güneydoğunun güzel insanlarını çok sevindirdi. Yatırımlar hayat bulduğunda hiç şüphe yok ki sevinçler, bayram olur. Zaten bu müjdeler de bir anlamda Kurban Bayramı hediyesiydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.