İŞADAMI BAŞKAN

A -
A +
Türkçe'de "yaş yetmiş, iş bitmiş!" diye bir deyim vardır.
Hâlbuki bugün 70 yaşındaki bir insan, sadece dünya markası bir inşaat şirketini ve belki daha bir çok başka şirketi yönetmekle kalmayarak, aynı zamanda bir cihan devletinin de başında geldi. Günümüzde deyimin kıymeti kalmamıştır. İnsan ömrünün 40'larda seyrettiği savaş mağduru nesiller dönemine mahsustur. 4 yıl sonra ikinci kere seçilirse 78 yaşında da dünya siyâsetinde söz sahibi olacaktır. Bu hatırlatmayı ülkemizin aynı zamanda genç emekliler diyarı olmaya doğru gittiğine dikkat çekmek için yaptık. Genç emekliler, gizli işsizdir. Üretebilen herkesin varlığından istifade etmek gerekir...
Donald Trump, Alman muhaciri bir Amerikalı.
Hedefleri ve inatları olduğu aşikâr.
Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olduğunda iki düzineden fazla rakibini eleyerek adaylığa yükseldi. Uçarı, ağzı serbest bir tipti. Ayrıca, Meksikalılar, göçmenler ve hele Müslümanlar aleyhine ettiği laflar, bir ömür yakasını bırakmayacak münasebetsizliklerdir.
Donald Trump'ın başkan olması mümkün görülmüyordu. Türkiye'de Hillary Clinton, şanslı görülmekteydi. Bizim kamuoyumuz kendisine sempatiyle bakmaktaydı. Ancak, PYD ile iş birliği yapacağını dile getirmesi hayal kırıklığına yol açtı. Ardından bir de FETÖ örgütünden yüklü bir bağış aldığı haberi gelince bizdeki itibarı yıkıldı.
Başkanlığın, demokratlardan cumhuriyetçilere el değiştirmesinin askerî, sosyolojik, dış politika, ekonomi, işsizlik... gibi uzayıp giden sebepleri. Amerikan halkına "savaş yorgunu" demek mümkün. I. ve II. Körfez Harekâtı, Guantanamo Hapishanesi iğrençlikleri, BOP karanlığı, Arap Baharı adlı dalavare, Suriye, Irak, Musul, Rakka, terör koridoru oyunları bir şekilde bir bedel olarak Amerikan halkına döndü, dönüyor ve dönmeye devam edecek. Barack Obama yönetimi, silik siyasetiyle bir varlık gösteremediği gibi toprak bütünlüğümüze, vatandaşlarımıza kasteden terör örgütlerini stratejik ortak edinme gibi şaşkınlıklara bile düştü. FETÖ terörist başını iade etmemek için sığınmadığı bahane kalmadı. Cumhuriyetçi başkan G.W. Bush, iyi bir devlet adamı değildi. Amerikan halkı, ondan sonra B.H. Obama'yı Beyaz Saray’a taşıdı. Ama yeni başkan, Bush politikalarını değiştirmeden uygulamaya devam etti. Bu ikili zamanında her harekâtın kazançlı çıkan tarafı İran ve Rusya oldu. DAEŞ diye tezgâhlanmış bir terör tiyatrosu da işlerine pek yaramadı.
Bunlardan dolayıdır ki iş adamı sadeliği ve anlaşılırlığıyla konuşan, eldeki bir kuşu havadaki iki kuştan yeğ gören mantıktaki Donald John Trump, başkan olmak için "sittin sene" beklemedi. Hatırlanırsa işletmeleri olan bir siyasetçimiz vardı. LDP genel başkanı Besim Tibuk. Onun o günlerde dile getirdiği bazı görüşleri, belki dudak büktürüyordu. Hâlbuki o fikirlerden bazıları bugün hayata geçmiş vaziyette. Donald Trump'ı, fizik olarak Göksel Arsoy'a, şovları hariç üslup olarak da Besim Tibuk'a benzetiyoruz.
Bu adam, Türkiye Cumhurbaşkanı’nı takdir eden sözler söyledi. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün arkasında CIA'nın olduğunu dile getirdi, FETÖ örgütüyle arasına mesafe koydu, Suriye'de Güvenli Bölge'den yana olduğunu ifade etti. Bütün bu malzeme değerlendirildiğinde "Trump'ın seçilmesi, Türkiye için daha isabetli olmuştur" demek çok mümkün.
Eğer; George W. Bush, Barack H. Obama'dan sonra 8 yıl da Donald J. Trump başarısız dönemi yaşanırsa kayıp 25 yıl, Amerika için gerilemenin başlangıcı olur.
Ticaret Kanunu’nda bir madde vardır. "Müdebbir bir tüccar gibi hareket etmek" der. Bir iş adamı, sudan bahanelerle borç ödememe, iflas gibi sebepler gösteremez. Donald Trump, iş adamı olduğuna göre "tedbirli" olacaktır
Hem Amerika, hem dünya için.
Hele bu bölge için.
Bu bölgenin mazlum insanları, çok göz yaşı döktü.
Bir vicdanlı başkan, artık onları anlasın isteriz.
Sn. Trump, o başkan siz olun!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.