TERÖRLE MÜCADELE DEVLET MESELESİDİR

A -
A +
Başbakan Binali Yıldırım'ın dâveti üzerine CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'nin iştirakiyle bugün Çankaya Köşkü'nde üçlü bir liderler zirvesi gerçekleşiyor...
Liderler zirvesinde öyle anlaşılıyor ki sn Başbakan, sn iki muhalefet liderine Beşiktaş'taki terör saldırısı ve terörle mücadeledeki son durum, düşen F-16 jeti, Halep faciası, El Bâb, Suriye'nin umumi durumu, batının ikiyüzlü tutumu, Türkiye'ye karşı yöneltilen sinsi çembere alma veya bir başka ifadeyle kuşatma çabaları, İran, Amerika ve diğerlerinin bölgedeki faaliyetleri, Türkiye-Rusya ilişkileri, ve sınırlı anayasa değişikliği gibi konularda malûmat verecek ve onların teklif ve tahlillerini   dinleyecektir.
Bu saydıklarımızın tamamı masaya gelebileceği gibi fazlası veya zaman kifâyetsizliği gibi sebeplerle bir kısmı gelebilir. Ancak kesin olan şu ki terör, terör örgütleri, onları destekleyen devletler isim isim bütün tafsilatıyla konuşulacaktır. Zaten bu yapılmazsa toplantı hedefine varmamış olur.
Böyle bir zirvenin icrasındaki birinci sebep, terörün, bir parti veya iktidar meselesi değil, devletin bekâsına, milletin varlığına ve vatanın birliğine yönelmiş olmasından dolayıdır. Nasıl ki anayasa inşâ ve tashihi, bir iktidar için tanzim edilmiyorsa terörle mücadele de sadece bir iktidarın vazifesi değildir.
Bugünkü terör, 20 yıl öncesinin terörü mahiyetinde telakki edilemez. Eskiden terör örgütleri, ideolojileri için silahlı eylem ve katliamlar yaparlardı. Her biri ayrı ayrı çalışırdı. Bugünse bu kanlı örgütler, hem kendi aralarında işbirliği içindeler ve hem de onları, bir ve daha fazla devlet kullanmaktadır. Terör örgütlerinin kendi niyetleri farklı olabilir. Onları bir maşa gibi kullanan devletlerin niyetleri ise istila ederek yahut etmeyerek sömürmektir.
Daha evvel de bir kaç kere teklif ettiğimiz gibi zirvenin bir "Muhalefet Günü" mahiyeti alarak müesseseleşmesini temenni ederiz. 7 Ağustos 2016 'da Yenikapı Toplantısıyla doğan "Yenikapı Ruhu" birlik, huzur ve kardeşlik iklimimize hizmet  ümidi vermiş olsa da daha sonra solarak bugünlere gelebildi. O ruhun yenilenmesi lâzım. Anayasa değişikliği için MHP aklıselimle hareket ederken CHP anlaşılmaz bir zorlaştırıcı tavır sergiledi. Liderlerin bir araya gelmesi için illa bir darbe teşebbüsü olması veya 44 fidanın toprağa düşmesi şart değildir.
Bundan dolayı içtimâî mukavele hükmünde bir "Beyazkitap Beyannamesi" hazırlanarak varlık hikmetimizi, birliğimizi ve hedeflerimizi ihtiva eden şartlar, mermere işlenircesine hafızalara ve zamana nakşedilmelidir.
Türkiye, bir kısım vatandaşları Kürtçü, FETÖ'cü, DAEŞ'çi, komünist ideolojiler tarafından devşirilerek, dışarıdan da dört koldan kuşatılmıştır. Bugün iç ve dış ihanet, el birliği hâlindedir. Bölgede bize rağmen harita değiştirilmek istenmekte. Haçlı emperyalizmi, bir asır önce nerede kalmışsa oradan yoluna devam etmek için her şeyi mübah saymaktadır. 
Tehlike âyân-beyân ortadayken ucuz politik menfaatler peşinde koşmayı tarih affetmez. Bu zirve vesilesiyle CHP'nin MHP'den ibret alarak kendini gözden geçirmesi, Tek Parti zihniyetini terk etmesi hayırlı olur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.