GÜZEL SÖZ

A -
A +
Kötü bilme ama kimseye güvenme, insanoğlu çiğ süt emmiştir, bugün över yarın söver!..
 
 
 
Bedel ödemek ve mutluluk
 
İnsan niye bile bile kendini ateşe atar? Baştan imkânsız olana evet der… Peki, neydi bir insanı yarı yolda bırakmaya sebep? Neydi hayatına zorla girip, ona sözler verip sonra yüzüstü bırakmak… İnsan niye tutamayacağı sözler verir ki? Hangi sebep bir insanı böyle yıkmayı mübah kılar ki? O, hayaller kurarken yalan söyleyip arkasından iş çevirmek… İnsan neden şartsız en çok kendine güvenen bir insanın, bir daha hiç kimseye güvenmemesine sebep olur ki? Karşısındakinin mutluluğu için kendini feda eden birinin hak ettiği bu muydu? Ona sırtında bir yükmüş gibi davranmak ve onu koca bir enkazın altında bırakmak… Sonra; o kimse hayatına yön vermeye çalışırken bir daha karşısına çıkmak, pişmanım affet demek de neyin nesi? Affı, ikinci bir şansı hak eder mi böyle biri? Anlatacağı hangi sebep, hangi söz karşısındakinin yaralarını sarar ki? Tuzla buz olmuş bir kalbin eski hâline dönmesi mümkün mü ki? Kabuk tutmuş bir yarayı deşmek hangi vicdana sığar? İnsan neden bu kadar bencil ki?
Hayır! Nasıl ki hayatın telafisi yok, bu ömür bize bir kez verildiyse; hayattaki bazı şeyler de bir kez çıkar karşımıza. Kıymet bilmeyip nankörlük edilirse ikinci bir şans olmaz. İnsan kendi bencilliği uğruna aldığı karardan dönmemeli, verdiği kararın bedelini ödemeli... Hem zaten bu işin başından belliydi, sonunun uçurum olduğu… Öyle ya; temelinde haram olan bir işten mutluluk mu doğar ki?
             Rumuz: “Hiç kimse!”
 
 
 
 
 
ŞİİR
 
        İncitir
 
Defalarca tart da konuş
Söz incitir sevenleri
Yanlışı kenarda kalsın
Düz incitir sevenleri
 
Sevgi gönle tesir eder
Sevgi gönlü esir eder
Vefalı ol hürmet göster
Yoz incitir sevenleri
 
Nefret içip öfke kusma
Kulun damarına basma
Kırılsan da surat asma
Yüz incitir sevenleri
 
Kadının ziynetidir ar
Erkeğe yakışan vakar
Tahammülün sınırı var
Naz incitir sevenleri
 
          Coşkun Arslan
 
 
 
 
 
 
 
SAĞLIK OLSUN
 
GÜZEL BİR ŞURUP
Bir doğal şurup hazırlamaya ne dersiniz... Bir limon suyu, iki yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı kadar zencefil tozunu bir minik kavanozda karıştırıp meydana gelen şurubu sabah ve akşam bir yemek kaşığı içerseniz kendinizi gün içinde çok zinde hissedersiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.