Şükür Namazı Nasıl Kılınır? Kaç rekattır ve şükür secdesi nasıl yapılır

Düzenleyen:
Şükür Namazı Nasıl Kılınır? Kaç rekattır ve şükür secdesi nasıl yapılır

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı kaç rekattır ve şükür secdesi nasıl yapılır? Şükür namazı hangi durumlarda kılınır? Şükür namazı ile ilgili bilgi almak isteyenler haberimizden aradıklarına ulaşabilirler.

Şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı kaç rekattır ve şükür secdesi nasıl yapılır? Şükür namazı, Kendisine nimet gelen veya bir dertten kurtulan kimsenin, Allahü teâlâ için şükür secdesi yapmasıdır. Peki şükür namazı hangi durumlarda kılınır? İşte şükür namazı ile ilgili bilgiler...

ŞÜKÜR NAMAZI NASIL KILINIR?

Kendisine nimet gelen veya bir dertten kurtulan kimsenin, Allahü teâlâ için şükür secdesi yapması müstehabdır. Şükür secdesi, tilavet secdesi gibidir.

Şükür secdesi yapacak kimse, niyet eder. Abdestli olarak, kıbleye karşı ayakta durup, ellerini kulaklara kaldırmadan, Allahü ekber der ve secdeye gider. Önce Elhamdülillah der. Sonra secde tesbihini okur. Sonra Allahü ekber der ve ayağa kalkar.

Şükür namazı iki rekattır, sabah namazının sünneti veya farzı gibi kılınır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...