Yenilikleri Benimseme Teorisi’ne göre “küçük uçurum” hangi iki grup arasında oluşmaktadır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yenilikleri Benimseme Teorisi’ne göre “küçük uçurum” hangi iki grup arasında oluşmaktadır?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yeniliklerin Benimseme Teorisi yeni fikirlerin, yaşam tarzlarının ve teknolojilerin nasıl yayıldığını açıklamaya çalışan bir kuramdır. Sınav konularında sıkça çıkan “Yenilikleri Benimseme Teorisi’ne göre “küçük uçurum” hangi iki grup arasında oluşmaktadır?” sorusunu cevabı merak konusu oldu. Peki, Yenilikleri Benimseme Teorisi’ne göre “küçük uçurum” hangi iki grup arasında oluşmaktadır? İşte detaylar…

Yeniliklerin yayılımı kuramı, toplulukların yenilikleri nasıl kabul ettiğini açıklamayı amaçlamaktadır. Burada yenilikten kasıt; yeni olarak tanımlanan herhangi bir fikir, davranış veya nesnedir. Zaman zaman sınavlarda çıkan “Yenilikleri Benimseme Teorisi’ne göre “küçük uçurum” hangi iki grup arasında oluşmaktadır?” sorusunun cevabı merak konusu oldu. Peki, Yenilikleri Benimseme Teorisi’ne göre “küçük uçurum” hangi iki grup arasında oluşmaktadır?

Yenilikleri Benimseme Teorisi’ne göre “küçük uçurum” hangi iki grup arasında oluşmaktadır?

YENİLİKLERİ BENİMSEME TEORİSİ’NE GÖRE “KÜÇÜK UÇURUM” HANGİ İKİ GRUP ARASINDA OLUŞMAKTADIR?

Yenilikleri Benimseme Teorisi ne göre "küçük uçurum" hangi iki grup arasında oluşmaktadır?
A. Geç çoğunluk - Geriden gelenler
O B. Erken çoğunluk – Geç çoğunluk
OC. Yenilikçiler - Erken benimseyenler
OD. Geriden gelenler - Yenilikçiler
O E. Erken benimseyenler - Erken çoğunluk​

CEVAP: A şıkkı olacaktır

Anlatım

Yenilikleri benimseme teorisine göre küçük uçurum geçiyor yoğunluk ve geriden gelenler arasında oluşmaktadır yani küçük uçurum geç yoğunluk ve geriden gelenler arasında geçmektedir. Yeniliği benimseyecek bireylerin; değerleri, geçmiş deneyimleri ve ihtiyaçları ile yeniliğin algılanan uyumluluk derecesidir. Değerler, normlar veya uygulamalar ile uyuşmayan bir fikrin yenilik olarak hızla benimsenmeyecektir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...