Haaretz'den bomba iddia

Haaretz'den bomba iddia
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, İsrail'le Türkiye arasında sürpriz bir görüşme yapıldığını yazdı.

Haberde, Türk ve İsrail Dışişleri yetkililerinin İtalya'da biraraya geldiği belirtildi. Türk Dışişleri kaynakları bu görüşmeyi doğruladı, ancak başka ayrıntı verilmedi.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İtalya'nın başkenti Roma'da İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold'la biraraya geldi. Bu görüşme İsrail tarafında oldukça gizli tutuldu. Hatta Gold'un, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı'nı bile bilgilendirmediği belirtildi.

Haaretz görüşmenin "bir yıllık aradan sonra iki ülke arasında uzlaşma sağlamak üzere yapıldığını" yazdı.

Haberde görüşmeye dair ayrıntı yer almadı.

DIŞİŞLERİ KAYNAKLARI: YORUM YOK

Dışişleri kaynakları İsrail gazetesinin iddiasını ne doğruladı ne de yalanladı. Kaynaklar, yaptıkları açıklamada "yorum yok" demekle yetindi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü görüşme iddialarıyla ilgili "Yorum yapmayacağım" dedi.

NETANYAHU ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Mart 2013'te ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak Mavi Marmara baskınından dolayı özür dilemişti. Bu özrün ardından iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için adımlar atılmış ve Mavi Marmara baskını konusunda tazminatı da içeren taslak bir anlaşma hazırlanmıştı. Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu, taslak anlaşmaya bir türlü onay vermemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...