Çok yaşayın

A -
A +
Şükür Covid geride kaldı, fakat bu sene de geçmek bilmeyen bir grip salgını ile hastaneler doldu taştı. Sağım solum sobe, herkes ya burnunu çekiyor ya da hapşırıyor. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, hapşırma olayına ışık, ışık da değil ha böyle kocaman spot tutuyoruz:
Yazıldığı gibi hapşıranlar: Makamıyla, gürültüsüyle insanlık için ideal düzeyde hapşıranlardır. Hapşu... Bu kadar! Ölçü birimi; desibeldir. Hapşırığının kaçma-yakalama sınırında her âdemoğlu gibi gergin olurlar. Dudakları aşağıya sarkıtır, kafayı geri atar, 'hiiuuf, hiuvvv' gibisinden çıkarırlar.
Ejderin torunu: Hapşırırken şimşekler çaktıran, geçici işitme kaybına yol açan bünyelerdir. Yakında yörede uyuklayan biri, kedi falan varsa “Allah kıyamet koptu!”vari bir yüz ifadesiyle yerinden sıçrar. Ölçü birimi; yerel iklim değişikliğidir. Öncülerle başlar; “hıaaa hıııııııııııaaaaa hıııaaaaaaa.” Ardından dil dışarı meyleder ve son darbe ağlak velet ifadesiyle; ‘huuuuuuaaaaaap suuuugg!’ Hepimize geçmiş olsun...
65 model Mustang: Evet aynen onun gibi bir gürültüdür; brovvşuuuuu! Yaşlılarında, ‘tuurk’ efekt eklentisi görülür. Bunlar elmayı da hatır hutur yer. Ölçü birimi; en yakın mesafedekinin "oha"sıdır. Hapşırığın geri tepmesi hâlinde iki metre arkaya fırlayanlar olmuştur. İsviçreli bilim adamlarıyla Norveçli balıkçılar da buna şaşırmıştır.
İçli köfte: ‘....hıpş!’ der kalır öyle... Acırım, ne bileyim yürek burkulur bunlara. Hisli insanlar, için için hapşırırlar. ‘Çok yaşa’ diyen olmasa da gücenirler.
Psişik: Bir önceki tipin amcaoğludur. Nedendir bilinmez, ağız kapalı hapşırma inadındadırlar. Tüm tazyik burundan ‘prrışşt’ efektiyle tahliye olur. Hatta bazıları, daha daha daha çok hapşırmak adına, gündüz güneşe dik dik, gece araba farlarına bön bön bakarlar. Bu, National Geographic'e konu olabilecek, “vee insanlaaar” anonsuyla sunulabilinecek bir doğa olayı değildir de nedir ya Rabbim!..
Nezle-grip kardeşliği yaşadığımız şu günlerde ‘hapşırma’ özgürlüğünüzü kısıtlamayın. Ne demiş yukarı Japonyalı düşünür Haap Chi: İçinde durup kanser olacağına dışarıda dursun konser olsun!..

Ninem diyor ki: Yelden, selden, bir de elden sakın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.