Ramazan ayının tatlısı için hazırlıklarınızı yapın: Evde kolayca güllacı yapabileceksiniz! Sadece 30 dakika kuralına dikkat …

Ramazan ayı ile özdeşleşmiş lezzetlerden biri olan güllaç için ustalarından bir tarif aldık. Peki evde güllaç nasıl yapılır? İşte Ramazan ayı ile özdeşleşmiş olan güllaç tarifi ve malzemeleri…
İslam dünyasının on bir aydan daha hayırlı saydığı Ramazan ayı geldi. Hazırlıkların devam ettiği mutfaklarda, ilk sahurun ardından; ilk iftarın yankıları görülmeye başlandı. Bugün iftar sofralarında bir araya gelecek olan vatandaşlar ise, çorbalardan tatlılara oruç açmak için pek çok yemeği hazırladı. Ramazan ile özdeşlemiş olan bazı lezzetler ise, kuşkusuz sofralarda yerini almak için çoktan hazırlandı.
Ramazan ile özdeşleşmiş lezzetlerden biri olan güllaç, pek çok market ve tatlıcının rafını süslemişken; işin ustaları güllacın evde de kolaylıkla yapılabileceğini anlattı. Sadece bir püf noktaya sahip olan güllacı hazırlamak son derece kolayken, içerisinde kullanılan malzeme sayısı da az. Peki evde güllaç nasıl yapılır? İşte Ramazan ayı ile özdeşleşmiş olan güllaç tarifi ve malzemeleri…
LEZZETLİ GÜLLAÇ MALZEMELERİ
Lezzetli bir güllaç yapabilmek için, ölçülerde kesinlikle uygunluk yakalamanız şart iken; aynı zamanda malzemeleri de eksiksiz bir şekilde hazırlamanız ve kullanmanız gerekiyor. İşte Ramazan ayı ile özdeşleşmiş olan güllaç malzemeleri:
- 200 Gr. güllaç yaprağı
- 1 L süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 1/2 su bardağı çekilmiş fındık
- 1/2 su bardağı çekilmiş kabuksuz badem
- 2 diş damla sakızı
- Öğütülmüş vanilya
Üzeri için;
- Antep Fıstığı
- Nar Taneleri
- Kiraz Şekeri
LEZZETLİ GÜLLAÇ TARİFİ
Lezzetli bir güllaç tarifi hazırlamak için; sütü bir sos tenceresine aldıktan sonra içerisine şeker, gül suyu, bıçak ile öğütülmüş olan vanilya ve ezilip toz haline getirilmiş damla sakızını ekleyip karıştırma işlemini bir süre tekrarlayın. Ardından karışım yer aldığı tencereyi ocağa alıp orta ateşte kaynatın. Güllaç yapraklarının fırın kabına, yaprakları kırarak, dizin. Dizme işleminin her sırasında yaprakların ıslanması için karışımdan dökün. Yaprakların yarısını dizip ıslattıktan sonra üzerlerine fındık ve bademi serpip, kalan yaprakları da her sırayı ıslatarak dizmeyi sürdürün. Son katta karışımın tamamını kullanın ve üzerini dilediğinizi gibi süsleyerek servis edin. Ancak unutmayın; lezzetli bir güllaç için güllacın yapıldıktan sonra en az 30 dakika ile 1 saat arasında beklemesi gerekiyor.