“Bir aydan fazladır parama kavuşamıyorum!”

A -
A +

Muhterem Feridun Ağabey, sizin aracılığınızla Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüklerine iletilmek üzere bir derdimi bildiriyorum. Ben 17 Kasım 2021 tarihinde Sakarya Akyazı Kuzuluk Kaplıcaları Vakıflar Bankası ATM’lerine İstanbul Beylikdüzü Halkbank Yakuplu Şubesindeki hesabımdan 750 lira havale gönderdim. Yine aynı tarih ve saatte Ziraat Bankası ATM’sine 100 lira, aynı hesabıma gönderilmek üzere havale yaptım. Ancak şu ana kadar parama kavuşamadım. Üç devlet bankasına her gittiğimde “işleme aldık size mesaj gelecek” dediler. Ama hâlen herhangi bir mesaj gelmedi. Konuyu yetkililerimize arz ediyorum. Saygılarımla.

       Tuncay Kamil Akan

 

 

Uluslararası bir engel teşkil etmeyecek ise

 

Feridun Ağabey, benim de bir fikrim var. Yayınlarsanız yurdumuz için hayırlı olur düşüncesindeyim. Malum, dünya saat ayarına göre, İngiltere Greenwich’ten geçen meridyen sıfır noktası olarak kabul edilmiştir. Buna göre yurdumuz mahallî saat ayarı İzmit ilinden geçen 30. Meridyene göre ayarlanmıştır.

Bilindiği gibi Türkiye’nin doğusu ile batısı arasındaki zaman farkı yaklaşık bir saattir. Kanımca İzmit meridyeni değil de, yurdumuzun ortasından, Nevşehir, Kayseri vb. bir şehirden geçen meridyen esas alınıp saat ayarı gece ve gündüzün eşit olduğu tarihte 00.00’da ayarlanmalı. Burada elbette toplam saat farkı değişmeyecek; ancak doğu ile batı arasındaki saat farkı 1 saat ise, yeni uygulamada fark yaklaşık olarak 30+30 dakika olacak şekilde eşit dağılacaktır. Bu vesile ile içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde sabah karanlığında mesai saati 15-20 dakika daha geç başlamış ve insanlar gün ışığından daha fazla yararlanmış olacaklardır.

Hayalim, uluslararası bir engel teşkil etmeyecek ise, sayenizde inşallah bu uygulamanın hayata geçmesidir. Bu durumun Yeni Türkiye için bir yenilik olacağını düşünüyorum. Saygılarımla... 

    Sabahattin Yavuzoğlu-Emekli Eğitimci

 

 

İsteyen alsın, yayınlasın…

 

Feridun Ağabey, bölgede ve ülkede bir ilki gerçekleştirerek isteyenin bu esere “telif hakkı” ödemeden “Yayıncı” olarak sahip olabileceği bir eserimiz var. İlk baskısı 1991 yılında “Samsun Gazeteciler Cemiyeti” tarafından yapılan ve içinde sâdece 11 isme yer verilen, 344 sayfalık “SAMSUNLU HALK ŞAİRLERİ” adlı eser, bugün büyük boyda 824 sayfalık bir “Ansiklopedi” hâline geldi ve 11’inci baskıya ulaştı. Dijital iki örnek baskısı da gerçekleştirilmek ve yayınlayacak kişi veya kuruluş için baştan iki, sondan da üç sayfası “TAKDİM” ve TANITIM/REKLÂM” için ayrılmak suretiyle hazırladığımız bu ansiklopedimizi, hiçbir telif hakkı ödemeden; isteyen alsın, yayınlasın, diyorum. Bu eserimiz için başta kamu kuruluşları, belediyeler ve dernekler, hatta yayınevi gibi gönüllüleri hizmete dâvet ediyorum. Ansiklopedimizin bu 11’inci baskısını 824 sayfa hâline getirdik ve içinde tam 455 şâir ve yazarımızın hayât hikâyesi yanında eserlerine de yer verdik, tanıtımını yaptık. Dileyen İdareci, Dernek Başkanı ve Yayınevi Sahipleri; irtibat yerleri ve telefonlarından daha kapsamlı bilgi alabilirler. Saygıyla duyurulur...

          Ali Kayıkçı-Samsun

 

 

Kamu çalışanı işçilerimize

 

Metin Dikmen, Ömer Akın Yücel, Emrah Eroğlu isimli değerli okuyucularımız, kamu kurumlarda, yerel yönetimlerde ve KİT'lerde 4857 sayılı İş Kanununa tabi DAİMÎ İŞÇİ statüsünde ama vasıfsız kadroda olduğunuz için diğer üniversite mezunları gibi yasal haklarınızın olmadığını dile getiriyorsunuz. Bugüne kadar yapılan birçok çalışmalarda mağdur edilmiş, haksızlığa uğramış, hep görmezden gelinmiş kişiler olduğunuzu belirterek mağduriyetinizin son bulmasını arzu ediyorsunuz. Biz bu isteklerinizi birkaç defa yayınladık. Yetkililerin bu konuda bilgi sahibi olduğunu düşünüyoruz. Dileğimiz inşallah arzu ettiğiniz haklara bir an önce kavuşmanız. (F.A)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.