Yıldız farkı

A -
A +
Nani ve Van Persie, attıkları kritik gollerle Pereira'nın defolarını şimdilik örtüyorlar...
Molde faciası sonrası revizyon kaçınılmazdı. Vitor Pereira'nın da, Fabiano, Caner, Volkan Şen ve Van Persie'yi kulübeye çekmesi çok yerindeydi.
Bu hamleler ne kadar doğruysa, orta sahada defansif yönleri güçlü olan ancak aynı etkiyi hücum bölgesinde gösteremeyen Mehmet Topal-Meireles-Ozan üçlüsünün aynı anda oynatılması da bir o kadar yanlıştı.
Molde hezimetinin de etkisiyle maça önde baskı yaparak başlayan Fenerbahçe, ilk 30 dakikalık bölümde Bursaspor'u sahasından pek çıkarmadı. Zaten bu bölümde de golü buldu. Markovic'in getirdiği topu, Nani klas bir vuruşla ağlarla buluşturdu. Birkaç dakika sonra benzer pozisyonu yakalayan eski Bursasporlu Ozan, takım arkadaşından kopya çekse, Fenerbahçe çok rahat maçı koparabilirdi.
Sadece gol yememeyi düşünen Bursaspor, ilk şutunu 42'de Necid'le atabildi. 57'de Hosogai-Sercan değişikliğiyle hareketlenen Timsah, zaten 6 dakika sonra golü buldu. Maç boyunca Hasan Ali'nin markajından kurtulamayan Dzsudzsak, biraz etkili olabilse yeşil-beyazlılar Kadıköy'den galibiyetle bile çıkabilirdi.
Fenerbahçe hücum varyasyonları konusunda bir hayli zayıf. Fizik gücü hâlâ düşük. Oyun sistemi de sürekli değişkenlik gösteriyor. Bütün yük Nani'nin üzerinde. Kurtarıcı olarak oyuna atılan Van Persie'nin o klas vuruşu olmasa puanlar paylaşılacaktı. Nani ve Van Persie, attıkları kritik gollerle Pereira'nın defolarını şimdilik örtüyorlar...
...
Vitor Pereira, 5 Ağustos'ta Shakhtar Donetsk'e 3-0 mağlup oldukları maçın ardından, "Bu maç 1 ay sonra oynansa farklı olurdu" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Fenerbahçe bu maçtan 43 gün sonra Kadıköy'de kendi değerinin 10 kat altındaki Molde'den de 3 gollü bir mağlubiyetle aldı.
Bu durum Portekizli teknik adamın aslında takımını hiç tanımadığını gösteriyor. Zaten bu yüzden sürekli deneme yanılma yöntemine başvuruyor.
Şunu da hatırlatmakta fayda var. Diego'nun sakatlığı sonrasında çift forvetli sistemden vazgeçen Fenerbahçe, bir süredir 4-3-3 oynuyor. Kanatlı oyuna geçiş olmasa müthiş hızıyla tribünleri heyecanlandıran tek isim olan Markovic dün gece de kulübede oturacaktı.
MAÇIN ADAMI
Robin van 
Persie
KIRILMA ANI
Van Persie'nin golü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.