Gerçek prens Mertens!

Sesli Dinle
A -
A +

Millî maç araları bazı takımlar için ilaç gibi olur. Düşüş yaşayan, sakatlıkları çok olan takımlar bu arada yara sarma şansı yakalar. Öyle görünüyor ki, son ara da takımdan çok Okan Buruk’a yaramış. Alanyaspor karşısında sahaya sürdüğü on bir ve yaptığı hamleler oldukça başarılıydı. 22 maçın tamamında oynayan Abdülkerim’i dinlendiren Okan Hoca, iki aydır inat ve ısrarla 10 numarada pozisyonunda görevlendirdiği Kerem’e de “Gel kulübede maçı birlikte izleyelim” demişti. Hatta, zayıflama gayretine giren Ndombele’yi, Rams Park’ta ilk defa on birde sahaya sürmesi de, Fransız oyuncunun kazanılabilmesi adına olumlu bir adımdı. 

Etten duvar örüldü

Ancak en kritik hamlesi, Mertens’in forma numarası gibi 10 numara pozisyonunda maça başlamasıydı. Fatih Tekke’nin Alanyaspor’u ceza yayı önünde 11 kişiyle etten duvar örmeye çalışan bir oyun anlayışıyla sahada yer alınca, maç başlama düdüğüyle birlikte tek kaleye döndü. Sarı kırmızılı takımda Barış Alper dışında neredeyse herkes görevini tam anlamıyla yerine getirse de, 18 içinde kümelenen Alanyalı futbolculara top bir şekilde çarpınca gol geciktikçe gecikti. Hatta İcardi gibi bir golcü, boş kale yerine topu 3 metreden direğe nişanladı. Düğümlenen maçı çözebilecek usta bir ayağa ihtiyaç vardı.  

Kerem’i de kurtardı

O isim de Mertens’ten başkası değildi. 37’de sahne alan Belçikalı, önce İcardi’ye harika bir sunum yaptı. 8 dakika sonra da defalarca izlenecek bir gole imza attı. Buram buram kalite kokan iki klas hareketiyle maçı koparan 36’lık Mertens, bu yaptıkları yetmezmiş gibi bir ressam misali tuvalin altına imzasını arka direğe yaptığı koşuyla kondurdu. Çarşamba günkü Manchester United maçının on birine şimdiden rezervasyonunu yaptırdı.

 

Hatta, tribünlerin ıslıkladığı bir adam hâline gelen Kerem Aktürkoğlu’nu da büyük bir yükten kurtarmış oldu. Bu arada Alanyaspor’un bu hâliyle küme düşmeme ihtimali yok.

 

MAÇIN ADAMI: Dries Mertens

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.