Bir Aslan “miyav” dedi!

A -
A +

Muslera’nın takımdaki herkesin defosunu kapatarak tek başına Galatasaray’ı yarışta tuttuğu ortaya çıktı

Galatasaray’ın pandemi sonrası çıktığı ilk maç olan Rize’de Muslera’nın kaval kemiği kırılınca, “Muslera, takımın yüzde 50’sidir. Galatasaray’ın yarışı götürmesi mümkün değil” diye yazmıştım ama yanılmışım!..  O günden sonraki maçlara ve dün Ankara’daki 90 dakikaya bakınca meğer Muslera, Galatasaray’ın yüzde 50’si değil, en az yüzde 75’iymiş.
Uruguaylı eldiven teknik heyet dâhil takımdaki herkesin defosunu kapatarak tek başına Galatasaray’ı yarışta tutmuş koca bir sezon.
Karantina günlerini pizza yemekle geçiren futbolcuları ve bu duruma göz yuman teknik heyeti kurtaracak bir kahraman olmayınca dün de mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Fatih Terim’in Belhanda ısrarının yanı sıra Ömer Bayram’dan orta, Emre Akbaba’dan topu ezmemesini, Marcao’dan denge, Sarrachi’den de asli görevini yapmasını beklemesini anlamakta çok zorlanıyorum.
Ayrıca, sahadaki gerçekleri görmek yerine kaçan şampiyonluğu önce hakemlere, son olarak “Çin’den gelen virüse” bağlama tuhaflığını da anlayabilmiş değilim.
Umarım, dün akşamki vahim tablonun faturası da 17 yaşındaki genç stopere kesilmez. Her ne kadar, Donk’un son anda sakatlanmasıyla olsa da, son aylarda verilen en doğru karar, Emin Bayram’ın koluna kaptanlık pazubendi takılarak sahaya sürülmesidir.
Unutmadan, heyecanını kaybetmiş ve formaya çoktan “veda etmiş” oyuncuların çokluğuna Muslera’nın iyileşmesinin gecikecek olmasını ekleyince, sarı-kırmızılılar için yeni sezonun da pek parlak olmayacağı acı bir gerçek gibi duruyor.

Maçın Adamı: Kitsiou

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.