ALGI YÖNETİMİ

A -
A +
Geçmişten bugüne çok uluslu güçler ve emperyalist sistemler, sayılamayacak kadar farklı yöntemlerle dünya insanlarını yönlendirip, yönetmeye çalıştılar. Bu güçler sadece bizim değil, diğer dünya milletlerinin de huzur ve refaha kavuşmasını, büyük ülke olmasını, birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamasını asla istemediler. Çünkü dünyanın yer altı ve yer üstü kaynaklarını, tabii zenginliklerini, stratejik imkânlarını ellerinde tutmak için, gerek toplum içinde gerekse toplumlar, ülkeler arası sürekli kavga çıkarmak suretiyle, kargaşa ortamında gemilerini yürüttüler. Yönetimleri yönettikleri için istedikleri hedeflere rahatça ulaştılar. Bunun için ekonomik ambargolardan tutun da, taşeron terör örgütlerinin eylemlerine kadar, gıda ve tarım spekülasyonlarından, genetik kodlamalardan yola çıkılarak yapılan biyolojik saldırılara kadar binlerce çeşit yöntem uyguladılar. Bu kavgalar bazen strateji olarak soğuk savaş şeklinde, bazen de canlar yakan, bombaların patladığı sıcak savaş şekliyle sürdürüldü.
**
Günümüzde haberleşme araçlarının çok gelişmesi ile uluslararası sermayeyi yöneten karanlık güçler, dünyayı yöneten yöntemlere bir yenisini daha eklediler.
Algı yöntemi ve yönetimi...
"Algı operasyonu" kelimeleri son zamanlarda ülkemizde de sıkça kullanılır oldu. Algı nedir? "Ne manaya geliyor?" diye Türkçe sözlüğe baktım.
Birinci manası: Kazanç, alacak, rüşvet, vergi anlamları taşıyor. Bu değildi aradığımız.
İkinci manası: Haşhaş sütünü toplamakta kullanılan kaşık anlamına geliyor. Bu da değildi.
Üçüncü manası: Bir şeye dikkati yönelterek, o şeyin bilincine varma, idrak anlamına geliyor.
İnsan neyi, nasıl idrak ederse, öyle anlar ve savunur. Bu algısı devam ettiği müddetçe, yanlış da olsa idrak ettiğine inanır. Aradığımız bu idi. Algı kelimesinin bu manası; şimdi uluslararası yönetme ve yönlendirme eylemlerinde etkin bir şekilde kullanılıyor. Birtakım göz doldurucu ve inandırıcı operasyonlarla insanların algıları yönlendirilebiliyor, değiştirilebiliyor. İşte toplumları yönlendirmede kullanılan bu yeni yöntem, belki de bugüne kadar kullandıkları yöntemlerin en etkilisi ve kalıcısı olacak gibi görünüyor.
**
Dikkat edin!
Müslümanlar terörist olmadığı halde, zalim olmadığı halde, barbar olmadığı halde (çünkü İslam dini böyle şeylere müsaade etmez) düzmece kurulan, el Kaide, DAEŞ gibi terör örgütleri ile yapılan bütün saldırıların, eylemlerin faturası Müslümanlara kesiliyor. Dünya televizyonları (tabii bunların büyük bir kısmı uluslararası gücün emrinde çalışan yayın organları) bu terör örgütlerinin yaptıkları eylemleri öyle bir sunuyorlar ki, bu görüntüleri izleyen Batı insanları, İslam dinine ve Müslümanlara karşı müthiş bir nefret duyguları taşımaya, düşmanlık hisleri beslemeye başlıyorlar. Bu algı operasyonları ile çok daha kısa sürede, çok daha büyük kitlelere mesaj ulaştırıp, algıları yöneterek ve yönlendirerek taraftar topluyorlar.
Neredeyse Müslüman toplumlar, dünyada istenmeyen, dünya huzurunu bozan, dünyadan yok edilmesi gereken insanlar olarak görülecek. Bu tehlikeli algı, bütün Müslümanları tehdit ediyor. Belki de Suriye'de 450 bin insanın vahşice öldürülmesine dünya bunun için hiç tepki vermeden sadece izledi.
Bir etrafınıza bakın! Dünyaya bakın!
Neden sadece Müslüman ülkelerde savaş var, yangın var? "Müslümanlar teröristtir!" algısının beyinlere kazınması için yapılan çalışmaların bir parçası da onun için. Bu büyük algı operasyonunu şimdi de Türkiye'de gerçekleştirmeye, Türkiye'yi de ateşin içine çekmeye çalışıyorlar. DAEŞ kurulduğundan beri, bu örgüte Türkiye'nin destek verdiği algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Üstelik bunu içimizde bizimle aynı ülkeyi, aynı bayrağı, aynı toprağı paylaşan, aynı vatanın ekmeğini yiyen, suyunu içen Kürt kardeşlerimizi ve "içimizdeki Brütüsler"i kullanarak yapıyorlar.
Oyun aynı oyun. Müslümanı Müslümana kırdırmak. Teröristler araçları yakıyor, yolları kazıyor, şehirleri talan ediyor, insanları öldürüyor. Yalancı şahitler hazır. "Türk uçakları sivil köyleri vuruyor" diye algı oluşturuluyor. Olaylar Brütüslerin gözüyle, idrâki ile dünyaya servis ediliyor.
**
Bunun altını çizerek söylüyorum. Hem insanlık, hem bütün dünya Müslümanları büyük tehlike içinde... Müslümanlardan nefret uyandıran 'algı'nın ivedilikle düzeltilmesi lazım... Müslüman ülkelerde acilen barışın sağlanması lazım. Bu oyunu tezgâhlayan asıl güçlerin deşifre edilerek, teşhir edilmesi lazım. Bu çok önemli! Aksi takdirde bu acımasız oyun bozulmazsa, bu ateş artarak her yeri saracak.
.....
Brütüs: Eski Roma döneminde Roma Kralını (Sezar'ı) en kritik dönemde arkadan vuran hainin adı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.