Kısa kısa...

A -
A +
Dubai’nin kurucusu Şeyh Rashid’e ülkesinin geleceğini sordular. O da şöyle cevap verdi:
“Dedem deveye bindi, babam deveye bindi, ben Mercedes sürdüm, oğlum Land Rover sürdü ve yeğenim Land Rover sürecek ama büyük torunum deveye binmek zorunda kalacak…”
Bu neden?
“Zor zamanlar güçlü insanlar, güçlü insanlar kolay zamanlar oluşturur. Kolay zamanlar zayıf insanlar oluşturur, zayıf insanlar zor günlere sebep olur!.."
              ***
Adam bir çocuğa bir elma vermiş. Çocuk çok sevinmiş. Bir elma daha vermiş. Çocuk daha çok sevinmiş. Bir elma daha verince çocuk sevinçten deliye dönmüş. Ve bir elma daha verince, çocuk dört elmayı elinde zapt edememiş, sonuncusunu düşürmüş yere… Bu sefer ağlamaya başlamış çocuk.
Hayat böyledir işte… Hayal etmediğimiz bir saadete eriştikten sonra, onun bir lokmasını dahi kaybetmek bizi perişan eder.
“Keyifler değildir yaşamayı değerli yapan. Yaşamaktır, keyif almayı değerli kılan.”
              ***
Venedikli Gezgin Marco Polo ve tüm ağırlığı ile dünyanın ve insanlığın üzerine egemenlik kurmuş bir imparatorluğun başındaki Kubilay Han birliktedir...
Marko Polo, tek tek her taşıyla bir köprüyü anlatıyor;
“Peki köprüyü taşıyan taş hangisi?” diye sorar Kubilay Han.
“Köprüyü taşıyan; şu taş ya da bu taş değil, taşların oluşturduğu kemerin kavisi” der Marco Polo.
Kubilay Han sessiz kalır bir süre, düşünür. Sonra ekler:
“Neden taşları anlatıp duruyorsun bana? Beni ilgilendiren tek şey var o da kemer.”
Marco cevap verir:
“Taşlar yoksa kemer de yoktur…”


Ninem diyor ki; Sineğin balı, haylazın malı olmaz.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.