Kartal şampiyonluğa uçuyor

A -
A +

Beşiktaş etkili futboluyla ilk yarıda bitirdi işi; Gomez, Oğuzhan ve Quaresma'nın golleri Kayserispor'u ateşe attı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Şampiyon son hafta belli olur" diyor ama görünen o ki; Beşiktaş, o mutluluğu kimseye kaptırmak niyetinde değil ve kanaatimce kaptırmaz da.

Bence şampiyonun adı dün gece kondu, bu saatten sonra da değişmez diye düşünüyorum.

Zira Şenol Güneş ve ekibi; "takım olmak" kavramının mükemmel bir sunumunu gerçekleştiriyor.

Nasıl mı?

İnanmışlık, azim, irade ve bir hedefe odaklanma başarısıyla.

Doğrusu; siyah-beyazlılar şampiyonluğa öyle inanmış, kenetlenmiş ve mutlu sona öylesine konsantre olmuşlar ki kalite ve güç farkıyla karşısına çıkan rakibi silindir gibi ezip geçiyorlar.

Nitekim dün de Kayserispor bu baskın futbol ve gol sağanağına mahkum oldu.

Öyle ki; ligde kalma mücadelesi veren Hakan Kutlu yönetimindeki Kayserispor'a bir pozisyon dışında göz açtırmadılar.

Kayserispor'un kontra atak futbolu oynama düşüncesini başarılı bir taktikle kafadan etkisiz hale getirdiler. Ferdi olarak Quaresma sağ kanadı mükemmel kullandı. Orta sahada Oğuzhan ve Sosa oyunu orkestra şefi gibi mükemmel yönetti. Bu başarılı koordinasyon ve "Profesyonellik" kavramının içini hakkıyla dolduran ve genç futbolculara "model" olan Alman yıldız Mario Gomez hem attığı nefis gol hem Oğuzhan'a yaptığı asist ve hem de önde kurduğu baskı ile Kartal'ı kanatlandırıp uçuran adamdı. İşte "maç kazandıran" oyuncu profili budur, dediğim sırada penaltı kaçırmaz mı? Eeee, o da nazarlığıdır.

Sonuç olarak; Beşiktaş, dün gece elde ettiği farklı galibiyetle kendinden emin bir halde hedefe yürüyor.

Maçın adamı: Mario Gomez, kırılma anı: Beşiktaş'ın inanmışlığı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.