Futbolun onuru kurtuldu!

A -
A +

Kim ne derse desin; derbi derbidir ve bu maçların havası başka olur. G.Saray-Beşiktaş mücadelesi de tarihi rekabete yakışan kalitedeydi.
Şaşırdık!
O ne hırs ve ne iştahtı öyle? Galatasaray'ın içindeki aslan kükremişti resmen. Final maçına çıkmış gibiydi hepsi de; ilk yarı Beşiktaş'a Sosa'nın değerlendiremediği fırsat dışında neredeyse pozisyon vermezken Yasin, Sneijder, Podolski ve Sabri ile Tolga'nın koruduğu kaleyi topa tuttular.
Ancak Beşiktaş gibi hedefi olan takımları teslim almak zordur. Daha zoru ise Fenerbahçe gibi büyüklere karşı amansız yarışa tutuşan Beşiktaş'ı bu süreçte yönetmektir ki; inanın bu elmas işçiliği gibi ince ustalık yanında çelikten sinir ve sabır isteyen olağanüstü maharettir.
Bravo Şenol Güneş ve ekibine. 
Ne güzel söylemiş Yıldırım Beyazıt Han; "Yenileceğinden korkan, daima yenilir" diyerek.  Kazanmak; akıl, zekâ, yetenek, irade, güç ve kabiliyet yanında cesaret de ister. Tıpkı Güneş'in kaybettiği gecelerde bile kaybolmayan cesareti gibi.
Nitekim o cesaret, zekâ ve yönetim sanatı ile birlikte taktik kurgu Beşiktaş'a yine zafer kapısını araladı.
Anlayış; sıkı presiyle aman vermeyen Galatasaray'ı -Selçuk, Sneijder ve Yasin'i tutarak oyunu kilitle- durdur. Sonra... Hücum plânını devreye sok ve iş bitirici Gökhan Töre, Cenk Tosun hamleleriyle Gomez üzerinden sonuca git. Özetlersek; bu zaferin mimarı tartışmasız Şenol Güneş.
Düşünün... Arena'da Beşiktaş'a son 4 yılda hiç kaybetmemiş Galatasaray'ı evinde yeniyorsunuz. Ligde "piyon"u oynarken Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in elinde "vezir"e dönüşen kupa finalisti bir takımı yeniyorsunuz. Selçuk, Sneijder, Podolski ve Muslera gibi yıldızların vitrin; sarı-kırmızılıların "Avrupa" beklentisi içinde olduğu bir mücadeleyi kazanıyorsunuz. 
Az şey mi, bu? Değil elbette... Başarı gerçekten çok büyük. Bu takım; Beşiktaş camiasını şampiyonluğa öyle bir inandırmış ki, taraftar maç oynanırken sahaya girecek kadar çılgın olabiliyor. Siyah-beyaz tribünler ta mart ayında başladı, "O sene bu sene" diye şampiyonluk şarkıları söylemeye. 
Bunun üstüne ne yazılır ki; "Şampiyon Beşiktaş". Çıkarın bayrakları, süsleyin sokakları.

Maçın adamı: Tolga Zengin. Kırılma anı: Sahaya giren taraftar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.