İftiharla sunar!

A -
A +

Büyük takım, geriye düştüğü maçı çevirebilen takımdır. Beşiktaş, bu manada kendini önemli bir testen geçirdi. Kanatimce beraberlik iyi sonuç. Çünkü karşısında Alanyaspor’dan çok daha dişli, disiplinli, kontrollü, seyir zevki yüksek ve pozitif futbolu oyun karakterine dönüştürmüş, taş gibi bir Konyaspor vardı. Bajic, Rangelov ve Hora gibi öne çıkan oyuncularıyla, fiilen galibiyeti kaçırdı. Ayrıca tribünler de Cüneyt Çakır’a gösterilen tepki dışında muhteşemdi. Umarım, bu kaliteli oyun Shaktar karşısında da tekrarlanır.
Beşiktaş’ın yediği gollere dikkat ettiniz mi, tam bir konsantrasyon ve savunma zaafı. Merak ediyorum, Tosic ne iş yapar, oyun takibi, rakip kontrolü yok, alan savunması deseniz hak getire, peki ne var? Ali Çamdalı’nın sağdan uzun ters topunda Mehmet Uslu’nun asistinde Bajic’i unutan kocaman bir savunma zaafı, doğrusu Beşiktaş adına çok düşündürücü!
Şenol Hoca, dünkü kadro tercihi ile mevcutlara bir şans tanıdı. Kanaatim o ki, Tosic de Necip de o şansı kullanamadı. Adriano iyileşir iyileşmez, Tosic’den formayı kapar. Tabii, Barcelona’daki müzmin kas sakatlığı Alanyaspor maçında olduğu gibi tekrarlanmazsa. Rhodolfo o çizgiden çevirdiği  top ile müthişti.
Beşiktaş, Konyaspor’un kalabalık orta sahasını iki türlü alt edebilirdi. Biri en iyi yaptığı pas oyunu diğeri de kanatları etkili kullanarak. Ne var ki, pas oyununda en çalışkanı Tolgay’ın hücuma çıkarken kaybettiği toplar, ciddi bir zaaf oluşturdu. Ayrıca şut denemeleri de etkisizdi. Vasat bir oyun çıkaran Quaresma ve Beck iki golün asistini yaparak Şenol Hoca’yı sevindirdiler. Oğuzhan sakatlandığı için değerlendirme dışı tutuyorum ama Olcay kendine düşeni yaptı.
Cenk mi, “Yeni golcü” demiştim, geçen hafta. Beni yanıltmadı, “İftiharla sunar” cinsinden gol atmaya devam etti.

Beşiktaş beraberliği kurtardı ama savunma zaafı ayyuka çıktı. Konya’ya Kocaman alkış!

MAÇIN ADAMI

Bajic

Tosic’in
zaaflarını iyi değerlendirdi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.