Hoş geldin Boateng

A -
A +

Mekânın sahibi geldi. Yeni hoca, bildik mekân ve buz kesen havada Burak ve Boateng’in golleri ile büyüyen yepyeni ümitler! 
“Şampiyon” gibi coşkulu şimdi Kara Kartal! Seyircisi mutlu, yöneticisi mutlu, futbolcusu mutlu... 
Bu değişimin mimarı tartışmasız Beşiktaş’a inanılmaz bir hava getiren Sergen Yalçın. Tebrikler. “Seriye devam!”
Lakin ufuktaki Başakşehir, Trabzonspor ve Alanya maçlarını düşününce “Yalancı bahar olmasın bunlar?” diye sormadan da edemiyor insan. Geçelim. Yeni transfer Boateng’i ilk on birde beklerken “Kazanan takım bozulmaz” prensibiyle yine 4-1-4-1 düzeniyle çıktı maça Beşiktaş.
Hatırlayın, “Beşiktaş’ın en sancılı yeri kalesi!” demiştim geçen haftaki yazımda. Karius’un yediği basit gollere dikkat çekerek “Sergen Hoca’nın lider Sivas’ı 5’leyen G.Antep’in 5-3-2 formatındaki Muhammet, Kayode, Güray ve Maxim’den oluşan etkili hücum hattına karşı nasıl önlem alacağını sormuştum. 
Çözümü, “istikrar”da buldu Sergen Yalçın. Karius’un önündeki “oturdu” denilen Gökhan, Vida, Ruiz ve Canerli dörtlü zinciri bozmadı. 
Bu “doğru” muydu? Belki istikrar adına “doğru” görünebilir ama sahada ne denli riskli olduğu maç başlar başlamaz görüldü. G.Antep’te Sousa’nın kilit pasları ile Maxim ve Güray destekli rakibin baskın hücum hattı, maçın belli bölümlerinde Beşiktaş’a zor anlar yaşattı.  
Beşiktaş’ın bu bölümdeki şansı Sivas’ı dağıtan kadrodan dört ismin; Muğdat, Tetteh, Jefferson ve Papy Djilobodji’nin olmamasıydı.  
Bu büyük avantajdı, Beşiktaş için... Buna rağmen Sergen Hoca, tedbiri elden bırakmadı... “Önce durdur sonra vur” anlayışıyla Elneny ve önündeki Atiba, Ljajic, kanatlarda da Diaby ve N’Koudou ile hem takım savunmasını güçlendirmeyi hem de ceza sahasında çapraz koşular yapan son haftaların formda ismi Burak’ı daha çok topla buluşturmayı hedefledi. Bu genel taktik planın en akılcı yanıydı. Ancak Diaby’nin kaleyi düşündüğü anlarda kaptan ya ofsayta düştü ya da buluştuğu topları harcadı. 
Maçın en kritik anı penaltı pozisyonuydu. Doğrusu -Elbeny’nin pasında Güray topu eliyle kesti- ve bu açık bir penaltıydı. Burak penaltıyı gole çevirerek hem takımını hem de kendini kurtardı. 
Sergen Hoca’nın Ljajic - Boateng hamlesi yerindeydi ve Ganalı golcü ilk maçında rüşdünü ispatladı, Bu Beşiktaş adına harika bir kazanç.
Özetlersek Ç. Rize önündeki 3 puanı  G.Antep galibiyeti ile perçinleyen Beşiktaş şimdi de şampiyonluk hesaplarına başladı ama önünde çok zor maçlar var.

Maçın adamı: Burak Yılmaz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.