Yorgun savaşçı Kartal

A -
A +

Nefes nefese bir maç.
...Ve, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin havlu attığı Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, destansı mücadelede Göztepe'yi penaltılarla eleyerek adını çeyrek finale yazdırmayı bildi.
Bu, elbette siyah beyazlılar için büyük gurur. 

Karaveli riski seviyor

Süper Kupa’dan sonra kariyerine bir de Ziraat Türkiye Kupası eklemek isteyen Önder Karaveli daha önce de yazdığım gibi riski ve farklı sistemleri denemeyi seviyor.
Hatırlarsanız ligdeki son Antalya maçına, 3-4-2-1 düzeninde başlayan Kartal, üçlü savunma ile zorlanınca hemen klasik dörtlüye dönmüştü. Çünkü Antalya ve Göztepe gibi iyi alan daraltan, tempolu takımlara karşı bu oyunu oynamak gerçekten zordu.
Nitekim Ghezhall ve Pjanic oyununu fark edilecek şekilde geliştirse de hatta Rıdvan solda inanılmaz çalışsa da Rosiersiz oyunda Beşiktaş sağ kanadı işletip de önde baskı kuramadı.
Özellikle Batshuayi ve Güven hamlesi sonuç için etkili değildi.
Diyeceğim Beşiktaş futbolunu daha da geliştirmeli. Zira Ersin dün gece çok önemli kurtarışlar yaptı.

Göztepe göz doldurdu

İzmir ekibi, kaleci İrfan Can'dan Halil’e gerçekten mücadeleci bir ekip ve Kupa şanslarını sonuna kadar kovaladı, helal olsun.
Tam 120 dakika mücadele ne demek?
Özellikle önde Ndiaye, Halil ve Kerim’le net pozisyonlar ürettiler.
Nihayetinde, futbol, sonuç oyunu.

MAÇIN ADAMI: Ersin Destanoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.