Dur kalede Cenk var

A -
A +

Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'nın tahminleri çıkacak gibi... Sezon başı “Şampiyon kim olur?” diye sorduğumda “Ligi Trabzonspor kupayı biz kazanırız” demişti.

Tebrikler Başkan henüz kupa kazanmadılar ama Hikmet Karaman’ın talebeleri Fener’den sonra Kartal’ı da eleyip yarı finale yükselerek kupanın bir ucuna yapıştı. Doğrusu bu kadarını beklemiyordum.

Kartal'ın savunması arızalı

Ligin formda ekibi Kayserispor nefes kesen maça golle başladı. Gavranovic daha 6. dakikada topu harika kontrol etti, rakibinden sıyrılıp sağ alt köşeye nefis bıraktı. Ersin uzansa da yapabileceği bir şey yoktu. Beşiktaş’ın savunma zaafı burada ortaya çıktı, Montero golde hatalıydı. Cardoso yakaladığı fırsatı önce harcasa da sonra affetmedi ve Kayserispor, Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş’ı da eleyip kupa için ümitleniverdi. Bu arada kaleci Cenk müthiş kurtarışlara imza attı ve geceye damgasını vurdu.

Ghezzal’ın resitali yetmedi

Maçın başında 1-0 geriye düşen Beşiktaş 10. dakikadan sonra maestro Ghezzal’ın resitali ile tempo yükseltip, set oyununa geçtiğinde aslında Kartal hem kendini hem de Rosier ile golü buldu. Ancak Kenan, Atiba ve Necip ile Kayserispor rüzgârını kontrol etmeyi başaramadı. Gol ayağı Batshuayi ve Larin hamlesi de oyuna heyecan katsa da sonuca yetmedi. Önder Karaveli, Ghezzal, Larin, Teixeira, Batshuayi gibi yıldızları makine düzeninde çalıştırarak çıkış yolu arasa da olmadı.

Sonuç, Beşiktaş’ın elinde ne kaldı, ligi gitti, Avrupa bitti ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final rüyası da hayal oldu. Şimdi Ahmet Nur Çebi başkan ve ekibine düşen ne?

Maçın adamı: Cenk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.