Bir G.Saray klasiği

A -
A +

17 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyorum.
“Barcelona fark atar. Ezer geçer” diyenler Galatasaray’ın futboluyla Avrupa’da nasıl devleştiğine dün bir kere daha şahit oldular. Helal olsun, işte bu büyük karakter! Ne de olsa Galatasaray ve Avrupa takımı olmak bir başka hadise! 

Xavi’nin çaresizliği!

Sakın ola kimse “Bu mu, İspanyol futbolunun devi Barcelona? Bu olsa olsa ancak Xavi’nin rotasyonu ile gençleştirdiği bir takım!” diye Galatasaray’ın oyununu hafife almasın. Zira bu; Barcelona’nın 4-3-3 düzeni ve ikinci yarıdaki (Dembele, Pique, Busquets, Aubameyang ile) ustalar hamlesine rağmen sahada sağlam duran Torrent ve ekibine büyük haksızlık olur.

Camp Nou Fatihi Pena!

Nitekim Barcelona önünde 4-2-3-1 formasyonu ile Galatasaray, Traore, Depay, Torres, De Jong ve  Pedrili Barcelona’ya karşı kalabalık savunma, etkili kontrataklarla geçit vermedi. Topa sahip olduğunda Kerem, Muhammed ve Gomis’in pozisyonları, Katalanların yüreğini ağzına getirdi. Hele Depay’ın şutu, kafası ve De Jong’un dokunuşunda Camp Nou’da devleşen Pena’nın müthiş kurtarışları Xavi’nin sinirlerini nasıl da bozdu, öyle. Bravo.
Galatasaray’ı sistem oyununa zorlayan ve yerinde hamleleri ile alkışlanan D.Torrent’in maç taktiği ve rakibi doğru analiz eden oyun stratejisi harikaydı.
Ah Kerem o Barcelona savunmasını zorlayan, Ter Stegen’i “Bu da kim?” diye şaşırtan o güzel futbolunu bir de golle süsleseydin şimdi tur hesabı yapıyordu bütün Türkiye! Olsun koçum, Camp Nou’da kaçırdıklarını Arena’da gol yapar hem kariyerini taçlandırır hem de Türkiye’yi ayağa kaldırırsın, bekliyoruz. Son söz Gomis’e kaç santimle bilmem ama o gol vuruşu öncesi ofsayttaydı.
Özetle; bu oyun tur getirmeli!

MAÇIN ADAMI: Domenec Torrent

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.