İnsanlığa hizmet, İslâma hizmetle mümkündür -1-

A -
A +

İslama hizmet, insanlığa hizmettir. İnsanlığa düşman olanlar, İslamiyeti yok etmeye çalışmıştır. Saldırmalarının en tesirlisi, Müslümanları aldatmak, içeriden yıkmak olmuştur.

İnsanlara yapılacak en büyük iyilik, onların ebedi saâdetini temin etmektir. İnsanı, Allahü teâlânın rızasına kavuşturan yollar çoktur. En çabuk ve en kolay kavuşturan yol, Allahın kullarına hizmettir. İnsanlara faydalı olan her hizmeti, Allahü teâlâ beğenir. Muhtaç olan kulların ihtiyacını görmek, Allahü teâlâya ödünç vermek olur. Karşılığını kuldan değil, Rabbimizden beklemelidir.

(İnsanın iyisi, insanlara faydalı olandır) ve (İnsanların en kötüsü de, insanlara zararlı olandır) ve (Allahü teâlânın farzlardan sonra en çok sevdiği iş, bir mümini sevindirmektir) ve (En üstün amel, bir müminin aybını örtmek, borcunu ödemek, yemek yedirmek veya bir sıkıntısını gidermek suretiyle onu sevindirmektir) ve (İnsanlarda bulunan hasletlerin en üstünü, Allah’a iman etmek ve Müslümanlara faydalı olmaktır. İnsanlarda bulunan hasletlerin en çirkini, Allah’a şirk koşmak ve Müslümanlara zarar vermektir) hadis-i şerifleri de bunu haber vermektedir.

İnsanlara hizmet, onları dünyada ve ahirette rahata, huzura kavuşturmak demektir. Bunun da tek yolu, tek başarıcısı, insanları yaratan, yetiştiren, merhamet ve ihsanı sonsuz bol olan Allahü tealanın gösterdiği saadet yolu, yani İslamiyettir. O hâlde insanlığa hizmet, İslama hizmet ile olur.

İslama hizmet, insanlığa hizmettir. İnsanlığa düşman olanlar, İslamiyeti yok etmeye çalışmıştır. Saldırmalarının en tesirlisi, Müslümanları aldatmak, içeriden yıkmak olmuştur. Onları bölmüşler, birbirine düşman etmişler, dinsizlerin pençesine düşmelerine sebep olmuşlardır. İslamiyete hücum edenlerin başında, Yahudiler ve İngiliz casusları gelmektedir.

Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem”, Müslümânların başına gelecek bu felâketleri haber verdi ve;

(Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak. Bunlardan yalnız, benim ve Eshâbımın izinde giden bir fırkası, Cehennemden kurtulacak) buyurdu. 

Bugün, Müslümanlar birbirleri ile uyuşmazsa, el ele vermezse birbirlerini kötülerse, İslamın düşmanları, yalanlarla, iftiralarla İslamı bozacak, Müslümanları parçalayacak, gençleri aldatacak, dinden çıkaracaklardır. İnsanları bu facialardan kurtarmak, ancak İslama hizmet ile, İslamı bölücülerin elinden kurtarmakla olur.

Bugün Avrupa'da, Amerika'da insan haklarına malik olan hür milletlerde bulunan bir kimse, bilerek veya bilmeyerek, İslamiyete uyduğu kadar rahata, huzura kavuşmaktadır...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.