Terör terördür, ismi ne olursa olsun!

A -
A +
Terör örgütleri kanun dışı oldukları, eylemleri de kökünden yasak ve gayrimeşru olduğu için kendilerini hep saklama ve gizleme ihtiyacı duyarlar. O yüzden de sık sık değiştirdikleri kod isimler kullanırlar…
 
 
PKK’nın Suriye kolu YPG’nin, sözde ‘tugay komutanı’ konumundaki terörist İbrahim Babat (Kod adı Şeh Guyi), Suriye’de MİT’in sağladığı istihbarat sayesinde; bir nokta operasyonuyla derdest edilip, Türkiye’ye getirildi. Bu teröristle birlikte çok önemli bilgiler de ele geçirildi… Adı geçen terörist, arabasıyla seyir hâlinde iken paketlendi. Teröristin bu yakalanma biçimi, daha önce Irak’ın Şengal bölgesinde yine arabayla, saatte 90 km hızla seyir hâlinde iken, nokta atışı ile etkisiz hâle getirilen kırmızı kategoride aranan terörist İsmail Özden’i (Kod adı Zeki Şengali) akla getirdi. 2018 Ağustos ayında bu operasyon gerçekleşmişti… Şengali, bugünlerde bir başka sebeple yine gündemi işgal ediyor. Arkadaşımız Yılmaz Bilgen’in bugünkü özel haberi oldukça dikkat çekici. Zira PKK terör örgütünün, Irak’ın Şengal Bölgesindeki uzantısı YBŞ’nin (Sincar Savunma Birlikleri), şu sıralarda tabela değişikliği için hazırlıklar yaptığını bildiriyor… Bilindiği üzere, terör örgütleri ve teröristler tümüyle kanun dışı ve gayrimeşru oldukları için, daima kendilerini perdeleyecek, gizleyecek kod isimler kullanırlar ve sık sık da isim değişikliği yaparlar. En üstten en aşağıya kadar, teröristlerin kendi ismi yanında bir tane kod adı vardır ve onunla bilinip tanınırlar… Mesela PKK elebaşı Murat Karayılan örgütte Cemal kod adıyla, Cemil Bayık Cuma kod adıyla anılır.
PKK terör örgütünün kendisi de zaman zaman ya örgütün tamamı veya yeni eklediği birimlerde, hedef şaşırtmak, dış çevreleri kafa karışıklığına sürüklemek ve bazen de, kendisine meşruiyet temin etmek için isim ve kod değiştirme yoluna gider. Mesela bölücü örgüt PKK, Avrupa Birliği ülkelerinin veya ABD’nin terör listesine girmemek için çeşitli atraksiyonlar yapmıştır. KCK yapılanmasında olduğu gibi… Bazen bu isim değişikliği bizzat bölücü örgütün arkasındaki küresel güçler tarafından kotarılır!.. Mesela PKK’nın Suriye versiyonu olan YPG, ABD’nin bölgede komiseri Brett McGurk tarafından SDG (Suriye Demokratik Güçleri) şeklinde yeni bir isimle piyasaya sürülmüştür. Bu Brett McGurk, Irak işgalinden sonra ülkeye işgal valisi olarak gönderilen Paul Bremer’in çömezidir. Onun yardımcısı olarak kariyer yaptıktan sonra Obama döneminde özel yetkili başdanışmanlığa yükseltildi. Şimdi Biden Yönetimi tarafından, Beyaz Saray Ulusal  Güvenlik Konseyi’ne Orta Doğu ve Kuzey Afrika Masası Şefi olarak tayin edildi. Adamın etkisi hemen görülmeye başladı. PYD’yi SDG olarak kamufle eden aynı kişi bu defa Irak’taki PKK koluna yeni bir tabela hazırlıyor anlaşılan… Zira Şengal Bölgesinden çıkması için Türkiye ve Irak Merkezi hükûmeti tarafından baskılanan PKK/YBŞ, bu şekilde pozisyonunu korumaya çalışıyor. Oysa BM gözetiminde, hem Irak Merkezî Hükûmeti hem de Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin katıldığı toplantıda, sağlandığı bildirilen Bağdat mutabakatına göre, terör örgütünün bölgeyi tamamen boşaltması gerekiyor. Ancak şimdiye kadar bu konuda terör örgütü beklenen adımı atmadı, tam aksine şu sıralarda YBŞ yerine, bölgedeki Yezidî nüfusun kimliğinden yola çıkarak, “Yezid Han” diye bir tabela açmaya hazırlanıyor… Aynen Suriye’deki SDG numarası burada da yutturulmaya çalışılıyor. Bunun altındaki imza da yukarıda belirttiğimiz üzere, ABD’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Bay McGurk!..
Anlaşılıyor ki, PKK/ PYD/ YBŞ ve buna benzer her türlü ad altındaki yan kollarıyla birlikte, bölücü terör örgütünü koruyup kollamakta ısrarcı olan ABD, artık her yönüyle faş olan niyet ve maksadını sürdürmekten vazgeçmeyi en azından şimdilik düşünmüyor!.. Bu şekilde yeniden meşru siyaset ve diplomasi arenasına döndüğünü ilan eden Amerika, acaba hangi müttefiklerini inandıracak ve ikna edebilecektir? Zira hangi adlar veya kod adları altında olursa olsun, terör terördür ve terörist de teröristtir… Suriye’de veya Irak’ta; hangi tabela altına gizlenirse gizlensin, Türkiye; kendi ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütü ve mensuplarına karşı, gerekli mücadeleyi hiç yavaşlatmadan sürdürecektir. Tıpkı yukarıda adlarını verdiğimiz caniler gibi, yurt içinde ve dışında teröristleri amma ölü amma diri yakalayıp gereğini yapacaktır. Gerisini terör örgütleriyle iş tutan devletler düşünsün! Kandil de, Sincar da terör örgütünün başına mutlaka yıkılacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.