AYNI DİL

A -
A +
21 Ağustos 2022 Pazar sabahı Gaziantep’te 15, aynı günün akşamında Mardin’in Derik ilçesinde de 20 vatandaşımız, iki feci kazada hayatlarını kaybettiler. Her iki hâdisede de ağır yaralı ve yaralılar var…
 
Bu iki kazanın oluş şekli birbirine benzemektedir. Bir kaza olmuş, insanlar, olanca dikkatlerini hayat kurtarmaya vermişken gelen bir ağır vasıta, bahsettiğimiz ölümlere sebebiyet vermiştir. O hayat biçen vasıtalar, Gaziantep’te kamyon, Derik’te tırdır.
Ancak aynı günde yaşanan kazalar bundan ibaret değildi. Bahsettiğimiz iki kaza, birbirinin sureti denli benzediği için bir arada zikrettik. Hâlbuki aynı günün öğleninde de Güneysu’da bir yolcu otobüsü devrilme vak’ası daha yaşandı.
Olamaz mı, araçlar devrilmiyor mu, kazalar olmuyor mu?
 
Gaziantep ve Derik’teki ölümlü kazalar birbirinin kopyası gibi olmakla şüphe celp etmekte. Güneysu’daki ise mekân itibarıyla dikkat çekmektedir. Rize’nin Güneysu ilçesi iki hususiyetiyle bilinir. 90 bin Sarıkamış şehidimizin ilk sırasında Güneysulu kahramanlar yer alır. Diğer konu ise ilçenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baba yurdu olmasıdır. Bir günde 3 kaza ve bunlardan biri Cumhurbaşkanının memleketinde yaşanıyor!..
Güneysu’da kaza olmaz, otobüs, minibüs devrilmez mi?
Az nüfuslu bir idari birimde olmaması lâzım.
 
Eğer, polis ve adliye şüpheyi ihmal etse olayların üçte ikisi karanlıkta kalır ve kaybolup gider. Bu itibarla şu dediklerimize şüphe zaviyesinden bakılmalı. Hüküm vermiyoruz. Hüküm versek komplo teorisi denebilir. Aksine kesin delil olmadıktan sonra komplo ithamı, sahibini mahcup eder…
 
Türkiye’de yaşanan bu kazalardan bir gün önce cumartesiyi pazara bağlayan gece Moskova’da da dünya gündemine oturan bir kaza oldu:
Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina, bir festival dönüşü Moskova’ya doğru arabasıyla seyir hâlindeyken otomobil infilak etti ve hayatını kaybetti. Otomobile bomba konulmuştu. Araba baba Dugin’e ait olduğu için bombanın O’nu ortadan kaldırma maksadıyla arabaya konduğu kabul edilmektedir. Nitekim baba Dugin kızıyla beraber iken son anda vazgeçerek başka vasıtaya bindiği nakledilmektedir. Siyâsî stratejist, Avrasyacı ve Rus milliyetçisi olan Dugin, aynı zamanda Devlet Başkanı Putin’in akıl rehberi yahut beyni olarak bilinmektedir. 30 yaşındaki kızı Dugina da siyaset yorumcusu ve gazetecidir. Ayrıca FETÖ muhalifidir. Rus makamlarını bu tehlikeye karşı ikaz etmişliği vardır…
Kaza intibaı verilen cinayet çok ses getirdi.
Önce Kiev yani Ukrayna suçlandı.
 
Ancak, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin danışmanı Mihayıl Poldolyak, "biz terörist değiliz!" diyerek ithamı çok net bir dille reddetti. O reddin üzerinden çok geçmedi ki "MCO-Millî Cumhuriyet Ordusu" adlı bir örgüt katliamı üstelenerek "Darya Dugina’yı biz öldürdük!" açıklamasını yaptı.
 
Orada da kalınmadı. Sosyal medyadan uzun bir manifesto yayınlayarak Rusya Devlet Başkanı Putin, O’na yakın isimler ve iş adamlarını hedefe aldıklarını ilân ettiler. İddialarına göre baba-kız Duginler, iştirak ettikleri birkaç TV programında Ukrayna’da katliam yapılmasını istemişlerdir. Kendilerinin eylemciler, askerler ve politikacılardan meydana geldiğini yazan örgüt mensupları, çok özetle şöyle demekteler:
-MCO’nun partizanları ve savaşçıları olarak harp çığırtkanlarını, soyguncuları, Rus halklarını soyanları gayrimeşru ilân ediyoruz.
-Putin, anayasayı değiştirmiş, Slav halkları arasında kardeş kavgasına yol açmış, Rus askerlerini yok yere ölüme sürüklemiş, diktatör, gaspçı ve askerî suçludur!!!
-Bazıları için fakirlik ve ölüm, diğerlerine saray hayatı Putin’in siyasetinin esasıdır.
-Rusya içinde ve dışında suç işleyen sarayın iş adamlarının faaliyetlerini durduracağız!
Sözlerin şu kadarı bile okunduğunda neyi tedâî ettirdiği rahatlıkla anlaşılmaktadır.
Açıktan açığa Putin, müşavirleri, mesai arkadaşları, iş adamlarına ölüm tehditleri savuran örgütün bu tehdit ve iddiaları, size bir yerden tanıdık gelmiyor mu?
Yıllardır benzer laflar Türkiye’de edilmiyor mu?
Aynı kalemden çıkmışçasına tıpkıbasım ithamlar!..
Gerçi, Moskova, bu örgütü "yok" sayarak cinayetten Kiev’i sorumlu tuttu ama o tavrın da hesapları var. Zahiren yok sayılır ancak gereği yapılır.
 
Fransız ve Alman basını, Türkiye Başkanı Sn. Erdoğan’ı övüp kendi liderlerini yererken Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi Başkan veya Başbakanlarının aksine Vladimir Putin’le sık sık buluşup konuştuklarını yazmaktalar. Bu tespit, bir tarafıyla doğrudur ve takdir ifadesidir fakat bir tarafıyla hınç taşıyabilir. Batı "yeni dünya düzeni"ni kurmaya çalışırken Putin’i engel olarak görmekte. Ukrayna, koçbaşı olarak kullanılmakta.
Sn. Putin engel olarak görüldüğü gibi Sn. Erdoğan’ı da oyunlarını bozan olarak değerlendirmekteler...
Bütün bu kaygı verici gelişmeler olmadan Ankara’nın İsrail’le diplomatik ilişkinin yolunu açması ve Suriye ile ihtilafları bitirme hamleleri boşuna olmamıştır…
 
Türkiye ve Rusya’da eş zamanlı olarak garip trafik kazaları meydana gelmiştir. Bunlar sıradan zabıta vak’aları değildir. Türkiye seçimlere gidiyor. Bugün Cumhur İttifakı ve CB Erdoğan’ın seçimi kazanma yüzdesi 3 ay önceye göre çok daha artmıştır.
Daha evvel ne yazmıştık?
Her ân her şey beklenebilir.
Seçimlerin sonuna kadar tam teyakkuzda kalmalı...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.