"ALPARSLAN"

A -
A +
Ağustos; daha doğru bir ifadeyle "Alparslan ayı" bizi sever. Bu aydaki zaferlerimizi şöylece sıralayabiliriz:
26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi,
24 Ağustos 1516 Mercidâbık Meydan Muharebesi,
29 Ağustos 1526 Mohaç Meydan Muharebesi,
30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi,
24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekâtı…
 
Fırat Kalkanı Harekâtı, 15 Temmuz 2016’da yaşanan bin yılın ihaneti FETÖ darbe ve işgal teşebbüsünden hemen sonra 24 Ağustos 2016’da yaralı bir ordu ile kazanılmış zaferin adıdır…
Bizi bu kadar seven bir aya neden Roma Kralı Augustus Caesar’ın; Ogüst’ün adından dolayı "ağustos" deriz? Roma tarihi başka, bizim tarihimiz başkadır.
 
10 Ağustos 2014 günkü yazımızda da teklif ettiğimiz gibi bu şanlı aya "Alparslan" demeliyiz. Takvimlerimizde böylece yer almalı. Büyük Selçuklu Sultanı Muhammed Alparslan’ın 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te talihsiz Romen Diyojen komutasındaki Bizans’ı, Şarkî Roma’yı mağlup etmesiyle bütün bu zaferler silsilesi başlamıştır. 26 Ağustos, bu aydaki bütün zaferlerimizin remzidir, sembolüdür. Sekiz yıl önceki yazımızda da dediğimiz gibi 26 Ağustos kıyamete dek gelecek bütün Türk aylarının yıldızıdır. Zikrettiğimiz her zaferimiz şeref levhamızdır. Malazgirt ise şanlı başlangıçtır.
Türk Milleti, teşkilatçı ve muhariptir. Yahya Kemal Beyatlı’nın fikir hayatımıza kazandırdığı kavramla "Ordu-Milletlerin en çok döğüşen en sarpı"dır. Büyük şair "ordu milletler" diyor. Ama bunu, galiba aruza denk getirmek için böyle söylemekte. Başkaca bir ordu millet hangisidir? Olmuşsa da ne kadar yaşamıştır?
 
Şimdi; bu milletin topyekûn Ordusu, hem Anadolu’ya ve hem de Osmanlı döneminde orası da Anadolu tarifinin içinde yer alan Suriye’ye 40 yıldır musallat edilmiş teröristleri bu toprakların kuzeyinden temizlemek için emir beklemektedir. Mehmetçik, istihbarat, jandarma, polis, korucu tam bir ahenk içinde Alparslan ayında yeni bir zafere imza atmak ve ecdadın ruhunu şâd etmek için hazır...
 
Müstakbel 5. Harekâta "Sultan Alparslan Harekâtı" denebilir.
Çok da yakışır!
Pek de güzel olur.
 
Son günlerde bu alandaki en kıymetli tariflerden birini, SMO-Suriye Millî Ordusu’nun iki kumandanı yaptılar. Kışkırtıcı ellerin tezgâhladığı bir oyunla Azez’de Tük bayrağının ateşe verilmesi üzerine Süleyman Şah Tümeni Komutanı Tümgeneral Muhammed Hüseyn Ebu Amşa ile Hazet Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Seyf Ebubekir Polat, bayrak yakma hadisesini şiddetle kınadıktan sonra şöyle dediler:
-Türk Bayrağı, bugün de Ümmetin sancağıdır!..
Kesinlikle doğru bir söz!..
 
Bedir Harbi’nden şu âna dek bütün savaşlarımızda, zaferlerimizde, harekâtlarımızda verdiğimiz bütün şehîd ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor.
Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.
Mithat Cemal Kuntay haklıdır:
Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.