KAYBEDENLER

A -
A +

Süper Lig'in 55. kazananı Galatasaray... Peki kaybedenleri? İşte onlardan bir takım...

Galatasaray 19. kez şampiyon... Başkanından malzemecisine herkes zafer sarhoşu... Hak ettikleri bir gururu doya doya yaşıyorlar...
Peki bu ligin hayal kırıklıkları kimler?
AZİZ YILDIRIM
Bursaspor, Kayserispor, Eskişehirspor, hatta bugünkü Trabzonspor için Avrupa Ligi'nde yarı final oynamak, ligi ikinci bitirmek ve kupada yoluna devam etmek başarı sayılabilir. Ama bütçesi, harcadıkları, taraftarı, medyası, sahip olduğu imkânları dikkate alındığında Fenerbahçe için bu başarı değildir.
Kazanınca en önde olan başkan, kaybetmekten de en sorumlu kişidir.
ENGİN BAYTAR
Yazık... Galatasaray şampiyonluk turları atıyor, zafer pozları veriyor. Bu ligin en yetenekli isimlerinden biri, Engin Baytar ortada yok... Kendi kendini bitirdi.
ÖZGÜR YANKAYA
9 tanesi "dört büyükler olmak üzere 13 maça çıktı. Ancak FIFA olamamak onu olumsuz etkilemiş olmalı ki, o günden beri baş aşağı gitti. Ligde "isabet" oranı en düşük hakemdi bizce...
SADRİ ŞENER
Hayır, "kupa talebi" yüzünden değil... Kötü transfer politikası, başarısızlığı başkalarına fatura etme kolaycılığı, her gün ve her fırsatta konuşma merakı yüzünden...
BATUHAN KARADENİZ
Fizik var, yetenek var, kafa yok. Yani profesyonellik kafası...
Beşiktaş'ta defalarca ayağına gelen şansları hep tepti. Mustafa Denizli ile takıştı, Samet Aybaba ile takıştı. Yok oldu gitti.
RAUL MEİRELES
Büyük ümitlerle ve büyük paralarla transfer edilen Portekizli, kariyerini Türkiye'de zedeledi. Hem Arena'da hem Moskova'da gördüğü kırmızı kartlarla taraftarını şoke etti.
İBRAHİM KIZIL
Gaziantepspor Kulübü'nün mali hareketleriyle ilgili hapse girmesi işin bir yönü... Daha önemlisi, "İbrahim Akın şike yapmışsa bile ona sahip çıkacağız" şeklindeki yaklaşımıdır.
SİVAS TARAFTARI
Devam eden bir maçta takımları mağlup duruma düştü diye Sivasspor'a çok şey vermiş Rıza Çalımbay için küfür korosu oluşturmaları, neyse ki aynı maçın galibiyetle bitmesi sonrasında büyük bir mahcubiyete dönüşmüştür.
BÜLENT KORKMAZ
Erciyes'i düşürdü, Karabük'ü ligde tuttuğu halde barınamadı. İstanbul Belediye'yi 12.haftada 14.sıra aldı, düşme hattına indirdi.
Futbolculuk kariyerine yazık ediyorsun kaptan...
GİRAY BULAK
Mersin İdman Yurdu'nu tam virajda iken aldı.
Ya hiç gelmeyecektin, ya hiç gitmeyecektin hocam... O noktada teknik adam değişikliği Mersin'i "bitirdi."
ABDULLAH AVCI
Başarısızlıktan bahsedilir de milli patron Abdullah Avcı'nın hakkı yenir mi? Doğrudan Süper Lig yarışıyla ilgisi olmasa da, iskeletini bu ligden kurduğu oyuncularla bir başka yarışta başlamadan teslim olmayı başarmış bir hocamız sonuçta!


Yabancı hoca ile olmuyor!

Türkiye Süper Ligi 4 yabancı hoca ile başladı.
Ordu'da Hector Cuper, Belediye'de Carlos Carvalhal, Karabük'te Michael Skibbe ve Kayseri'de Şota Arveladze...
Hiç biri yerinde kalamadı!
Dahası, ilk üçünün takımı ligin dibinde; biri düştü, ikisi can çekişiyor.

Hak edilmiş bir mutluluk
Arena, yıllardır Avrupa'da örneklerini izleyip gıpta ettiğimiz güzellikleri gösterdi bize... Her yaştan insan, aileleriyle, çocuklarıyla, gönül rahatlığıyla gelip coşkuyla maçlarını izlediler. Şampiyonluk kutlamalarında ise kimse sahaya inmedi, sahnedeki sanatçıyı alkışlar gibi kargaşaya sebep olmadan nezih bir görüntü çizdiler.


Kim düşer?
Akhisar, İstanbul Belediye, Karabük, Sivas ve Elazığ...
Seneye bunlardan biri Süper Ligde olmayacak.
Hangisi?
Kalan iki maçlarını "oynadım."
Bu bir tahmin tabii... Sıralama şöyle oluyor:

Elazığ...............45
Sivas................43
Akhisar............42
Karabük...........40
İst.Belediye.....39

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.