Futbolumuza ne çok Yıldırım düştü

A -
A +
Madem maçın "kahramanı" hakem oldu; ondan başlayalım. Yunus Yıldırım'ın "kendine has" hakemlik stili bir yerde duvara toslayacaktı, Fenerbahçe'nin başını yaktı. Bundan sonra bu travmadan çıkması zor.
Zaten yerli yersiz dedikodu treninde yolculuk yapan futbolumuz, hepten bir kaosunu içine düştü.
Galatasaray'ın farklı galibiyetlerle tehdit tonunu yükselttiği ve puan farkını tüketmeyi düşlediği bir haftada hakemlerin sonuca tesir eden iki büyük hatası çok konuşulur.
Verilmeyen penaltı ve verilen kırmızı kart...
Kadir'in elle oynadığı pozisyon ve Aatıf'ın kendini atması sonrasında Egemen'in atılması...
(Meireles'in görmesi gereken kırmızı kart artık devede kulak kaldı.)
***
Emenike ve Webo'nu yokluğunda Sow'u santrfora çekip Caner'i sol öne koyan Ersun Yanal'ın planı 21.dakikada Egemen'in atılmasıyla bozuldu. Caner tekrar sol beke, bu sezon ikinci kez sahaya çıkan Kadlec, stopere geçti.
Ama on kişi kalan Fenerbahçe'nin baskılı futbolunda değişen bir şey olmadı. Şaşırtıcı şekilde, sadece oyun bozmak için sahaya çıkmış görünen Sivasspor, Fenerbahçe'nin organize atakları karşısında zorlandı. Carlos'un talebeleri, bu sezon en çok gol yediği takıma karşı ürkekti. Eksilmiş rakibine ve sahada hayalet gibi dolaşan Bruno Alves'e rağmen neredeyse pozisyon bulamadılar ilk yarıda....
2010-11 sezonundaki F.Bahçe maçı sebebiyle adı şike dosyasına girmiş Korcan, sezonun formda kalecilerinden biriydi. Bu kez son dakikada sakatlanma sebebiyle sahaya çıkmayınca Nihat'a şans doğdu. Ancak Nihat aşırı heyecanı sebebiyle sürekli hatalar yaptı. 
***
Devre arası soyunma odalarında neler yaşandı bilinmez ama ikinci yarı roller değişti.
Sivas saldırıyor, Fenerbahçe savunuyordu. 
Sivaslı taraftarların şehrin plakasını kutladığı 58. dakidada gelen gol, dünün Fenerbahçe'nin günü olmadığını gösteriyordu. Maçın en kötüsü Alves'e çarpan top Volkan "Baba"yı çaresiz bıraktı.
Bu golden sonra Fenerbahçe dağıldı. Burhan'ın golü işin tuzu biberi oldu.
***
Mağlubiyet neyse de, asıl tehlike şurada:
Başkanı hapse girecek bir kulüp... "Çalıştırdığı takımlar ikinci yarılarda düşen" bir teknik direktör... 3 forveti sakat, 2 savunmacısı cezalı bir takım...

MAÇIN ADAMI: Cicinho

KIRILMA ANI: Egemen'in atılması
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.