Amerika yine oyalayacak!

A -
A +
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusuna gireceğiz" açıklaması Amerika’yı panikletmiş görünüyor.
Daha önce bu konuda ipe un seren Amerikalı yetkililer, Erdoğan'ın açıklaması sonrası "Güvenli Bölge"yi dilinden düşürmemeye başladı.
Son olarak ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ile görüşmelerde ilerleme sağlanması memnuniyet verici. Güvenli bölge kurulması barış ve güvenlik için büyük bir adım olacak" dedi.
Açıklama kulağa hoş geliyor ama ben bu açıklamanın altındaki niyeti kötü bulanlardanım.
Neden diye soracak olursanız...
Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan yine bu zamanlarda Fırat'ın doğusuna girileceğini söylemiş ve Trump da hemen akabinde ABD askerlerini Suriye'den çekeceklerini açıklamıştı.
Üstünden şunca zaman geçmesine rağmen Amerikan askerlerinin hâlâ bölgede cirit attığını görüyoruz. Yani anlayacağınız Trump'ın o dönemde yaptığı açıklama Türkiye'yi oyalama dışında hiçbir işe yaramamıştı.
Bana göre, bu oyalamanın sonucunda Amerika'nın bölgeyi Türkiye için değil, YPG terör örgütü için güvenli bölge hâline getirmeye çalıştığına bir kez daha şahit olacağız.
Zira, Türkiye'nin operasyon için son viraja girildiğini açıklamasının ardından YPG'ye yeni silah yardımı yapması, aslında Amerika'nın niyetlerinin ne olduğunu bize açık seçik gösteriyor. 
Sadece bu değil tabii ki...
Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, daha geçtiğimiz gün, YPG konusunda Türkiye'ye ihtar vererek "Bizimle birlikte savaşanların zarar görmemesi, herhangi bir tarafın saldırısına hedef olmaması konusunda taahhüdümüz sürüyor" dedi.
Yani özetle, gerekirse “YPG’nin yanında Türkiye’ye karşı savaşırız” tehdidi savuruyor.
Yani aslında yapılan açıklamalar ve sergilenen eylemler Amerika'nın bizden çok YPG ile müttefik olduğunu gösteriyor.
Türkiye'nin özellikle güvenli bölge konusunda hedeflediği sonuca ulaşıncaya kadar baskı yapması, Amerika'nın bu baskıya itiraz etmesi durumunda operasyon için düğmeye basması gerekiyor.
Yoksa üzülerek söylemeliyim ki terörle mücadele konusunda bir yıl, belki de birkaç yıl daha kaybedeceğiz.
Ve korkarım ki Amerika'nın YPG'ye yardımları devam ederse ve biz de bu durumu izlemekle yetinirsek, önümüzdeki dönemde PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadelede çok büyük kayıplar vereceğiz.
Umarım Türkiye bu kez "oyalama oyunu"nu bozar ve gereğini yapar.
Herkese hayırlı bayramlar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.