CHP’nin demokrasisi!..

A -
A +
CNN Türk ekranında bir tartışma programı seyrediyorum. İsmi lazım olmayan bir CHP'li arkadaş söz sırası kendisine gelince başlıyor anlatmaya...
"Türkiye silahlı savunmaya 24 milyar TL para harcamış. Bu Türkiye açısından utanç verici bir durumdur. Terörle mücadele sadece silahla kazanılmaz. Demokratik yöntemler denenmiş olsa silaha bu kadar yatırım yapılmaz efendim" diyor.
Hemen sağ tarafında oturan diğer iki muhalif isim, konuşmayı dinledikçe, "Adam haklı beyler" dercesine başını yukarı aşağı sallayıp duruyor.
Söz sırası karşı tarafa geçiyor bu kez...
Yanılmıyorsam Vatan Partili olan katılımcı "Türkiye silahlı savunmaya para harcamazsa, İstanbul'da İzmir'de, Kayseri’de bombalar patlamaya başlar. Bunu mu istiyorsunuz?" diye soruyor.
Karşısındaki üçlü aynı anda, "Biz onu demek istemedik" diyor.
"Silahlanmaya para harcanmazsa yanı başımızda terör devleti kurulur? Bunu mu istiyorsunuz?" diyor bu kez. Aynı üçlü yine aynı anda, "Hayır biz onu da demek istemedik" diye itiraz ediyor.
"Türkiye silahlı savunmaya para harcamazsa Akdeniz'de kendi petrolümüzü arayamayız Bunu mu istiyorsunuz?" diyor. "Hayır efendim, ne alakası var biz onu mu dedik?" diyor karşı taraftakiler.
"Türkiye silahlanmaya para harcamazsa terör yeniden baş gösterir, yeniden çukur ve hendeklerin kazıldığı günlere döneriz? Bu mudur isteğiniz?" diye soruyor.
Karşı tarafta oturup, "Türkiye'nin silahlanmaya harcadığı para utanç vesilesidir" diyen arkadaş bu kez, "Yok yok, çarpıtıyorsunuz efendim" demeye başlıyor ve ekliyor: "Biz bunlarla mücadele edilmesin demiyoruz."
Yahu arkadaş hasta mısınız yoksa manyak mısınız?
Türkiye silahlanmaya bunlarla mücadele etmek için para harcıyor değil mi? Yani S-400'lerin leylek avlamak için alındığını, SİHA'ların, İHA'ların ve lazer güdümlü bombaların Arizona kertenkelesi avlamak için alındığını falan düşünmüyorsanız bu neyin kafasıdır söyler misiniz?
Türkiye silahlı savunmaya yatırım yapmadan, Amerika'nın binlerce tır, yüzlerce uçak silah yardımı yaptığı YPG ile nasıl mücadele edecek söyler misiniz? 
"Efendim demokratik yollar denenebilir"miş.
Denenmedi mi?
AK Parti sadece birkaç yıl içinde Kürt sorununu ortadan kaldırmaya yarayacak 186 maddelik iyileştirmeyi Meclis'ten geçirmedi mi?
Siz ne yaptınız bu sırada?
Partinizin başındaki adam çıktığı bir televizyon kanalında, "Bunlar yetmez efendim. Benim Kürt sorununun çözümü için hazırladığım 17 maddelik bir çözüm planım var" dedi.
Sunucu, "Nedir o maddeler?" diye sordu. 
"Diyarbakır Cezaevini müze yapacağız" dedi. Sunucu renk değiştirip şaşkınlıkla, "Bunun dışında diğer maddeler nedir?" diye sorduğunda sizinki "Diğerlerini unuttum" demedi mi?
Madem AK Partiyi demokratik davranmamakla suçluyorsunuz. E, buyrun, meydan sizin. Hadi Kürt sorununun çözümü için demokratik planınızı açıklayın da bu millet de öğrensin. 
Ama yok!
Tek demokratik planınız var. Tayyip Erdoğan gitsin diye HDP ile PKK ile bütünleşmek. 
Neyse...
CNN'de başka bir tartışma programı ve başka CHP'li konuklar. Konuklardan biri Berhan Şimşek, diğeri Mustafa Balbay...
Berhan Şimşek vicdanlı biri.
"Efendim AK Parti 2007 yılına kadar çok güzel işler yaptı bunu inkâr edemem" diye bir cümle kurdu.
Karşısında oturan Hadi Özışık, "Madem AK Parti 2007 yılına kadar iyi işler yaptı. O zaman niye 'Ordu göreve' pankartları taşıyordunuz? Niye Cumhuriyet Mitingleri yapıyordunuz? Niye 'Genç Subaylar Rahatsız' manşetleri atıyordunuz, söyler misiniz?" diye sordu. 
Dedim ya...
Berhan Şimşek vicdanlı biri. "Kim bunları yaptıysa halt etti kardeşim" diye kestirip attı.
Halt etti dediklerinden biri sol tarafında oturan ve vakti zamanında 'Genç Subaylar Rahatsız' yazısı yazan Mustafa Balbay'dı. Bu sözler üzerine renkten renge girdi, benim tuttuğum saate göre 15 dakika boyunca o manşeti niye attığını komik ötesi cümlelerle anlatmaya çalıştı.
Berhan Şimşek'in "Halt etti" dediği ikinci isim ise bir zamanlar Cumhuriyet Mitingleri düzenleyen Tuncay Özkan'dı. Şu anda CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağ kolu. 
Seçim öncesinde katıldığı bir televizyon programında, "Siyasal İslam’ı temsil eden iktidarların sonu geldi. Amerika buralara gelecek ve AKP gidecek. Bizim dönemimiz başlayacak" diyen Tuncay Özkan'dan bahsediyorum. 
Bunları niye yazdım...
Berhan Şimşek şu anda milletvekili değil, partinin dışında biri. Ama darbeyi öven, Cumhuriyet Mitingleri düzenleyen, Ordu Göreve pankartları taşıyanlar ise şu anda CHP'nin içinde ve yönetiminde...
Hani CHP'liler "Biz iktidar olduğumuzda gerçek demokrasiyi getireceğiz" diyor ya. Partide görev yapanlara bakın, iktidara geldiklerinde nasıl bir demokrasi getireceklerini anlayın artık!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.