Bütün dualarım onun için...

A -
A +
“Orman Genel Müdürlüğünden ayrıldıktan sonra da Giresun’dan milletvekili olmuştu...”
 
 
Askerlikten tanışıp bir vefalı arkadaş olduğum Mehmet Ali Bey, bir müddet sonra terfi ederek görev yerinden ayrılmak durumundaydı. Kendisini yolcu etmeye gidişimde dedi ki:
“Hüseyin Bey buradan üzülerek gidiyorum. Sizleri çok özleyeceğim...” Bana da bir ufak sandık göstererek;
“Şu kokar ardıçtan yaptırdığım sandığı götürüyorum” dedi. “Çünkü bu ardıç cinsi ancak burada var” dedi. Bundan başka “kursağıma bir buğday tanesi geçti ise haram olsun” dedi.
İçimden, “sen söyleme biz biliyoruz” dedim.
Ayrılırken birkaç damla yaş onun da, benim de yanaklarımızdan süzüldü. Bundan sonra haklı bir merdivenin basamaklarına bastı. Orman Genel Müdürü oldu.
Eşim Haziran 1984'te Amasya’da vefat edeli iki gün olmuştu. Akşama doğru kapımın zili çaldı. Baktım bir orman arabası. Ne istediğini sordum.
“Sizi Mehmet Ali Bey istiyor” dedi.
Gittiğimizde Müdür odasında karşılaştık. Buna karşılaştık demiyorum candan bir şekilde kucaklaştık. Gözyaşımı tutamadığımı görünce neden ağladığımı sordu.
Eşimin iki gün önce vefat ettiğini, bununla beraber “hiç ümit etmediğim bir anda sizinle kucaklaşmak bana çok heyecan ve değişik bir duygu verdi” dedim.
Beni teselli etti. Akşama kısa bir zaman vardı. Yemek salonuna geçtik. Salon mühendis ve görevlilerle dolmuştu. Kendisine ayrılan yere oturduk.
Yemekten sonra kısa bir konuşma yaparak benim en samimi arkadaşı olduğumu Müdür Beye bana yardımcı olmasını söyledi. Son görüşmemiz bu oldu...
Orman Genel Müdürlüğünden ayrıldıktan sonra kendisi Giresun Milletvekili oldu. O görevi de tamamladıktan sonra memleketi olan Görele’ye yerleşti.
Bu vazifeşinas, vatanperver insan son zamanda hastalandı. Beni görmeye geleceğini vadetmişti ama olmadı. Telefondan sık sık konuşurken bir gün rahatsızlığını öğrendim.
Şu anda dört aydan beri yoğun bakımda yatmakta... Derdi veren Allah dermanını da verir inşallah. Bütün dualarım onun için. Muhterem yengemden sıhhat haberlerini duyarım inşallah.
[Anavatan Partisi'nden (ANAP) Giresun Milletvekilliği yapan Mehmet Ali Karadeniz 82 yaşında Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 16.07.2019]

                  Hüseyin Hilmi Levent

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.