Annenin duası kabul oldu!..

A -
A +
Annem yolcu ederken demişti ki ardımdan: “Allah’ım oğlumu ermişlerle karşılaştır...”
 
Birkaç gün evvel paylaşmış olduğumuz Mehmed Emin Tokâdî Hazretlerine birlikte gittiği taksinin şoförü ile olan bir konuşmasını yayınladığımız okuyucumuzun benzer bir başka taksiciyle yine aynı konuyu ibretlik konuşmalarına devam ediyoruz...
-Ben delikanlının söylemek istediğini dile getirmesin istedim ama çok da bitirim ve sevimli olan bu genç taksi şoförü yine heyecanla bir atak yaptı:
-Ben yine de söylemek istiyorum abi, dedi.
Baktım ki duracak gibi değil “söyle o vakit” dedim. Ne yapayım bu genç başka türlü durmayacak, belli ki gönlü dertli, ferahlamak istiyor anlatarak…
"Bak abi” dedi, “ben bu yaşta bir genç olarak çok günahkâr biriyim. Ama benim bu günahlara bulaşmam sadece kötü huylu bir arkadaşıma uyduğumdan başıma geldi. “Arkadaşız, kırılmasın” diye “hayır” diyemediğimiz için bir iki derken ben de onun gibi oldum. Fakat bu ruh hâlimden ailem de ben de hiç memnun değildik. İstemeye istemeye düştüm kötülüklerin içine. Ama bu böyle gitmemeliydi. Kesin bir karar aldım “kendimi bu arkadaşın pençesinden kurtarmam gerek!” dedim ve bir hafta kendimi eve hapsettim abi, sırf bu arkadaşla bir daha buluşmayayım diye.
Çok şükür anne ve babamın da desteği ile kendimi aslında olması gereken, abdeste namaza verdim, din kitapları okumaya, dinî filmler izlemeye başladım. Bu bir haftalık süre bana ilaç gibi geldi. Hatta o TGRT’nin evliya filmleri vardı ya abi, inan ki şu an orada geçen beşinci boyutu yaşıyor gibiyim. Size söylediğim bir haftalık ev hapsinden ilk defa bugün çıktım. Ve annem de beni uğurlarken şöyle dua etmişti ardımdan:
“Allah'ım oğlumu ermişlerle karşılaştır..." Evet abi aynen böyle söylemişti annem, hâlâ sesi kulağımda çınlıyor,
Kısa bir sessizlikten sonra dedim ki; “Bak kardeşim, Anadolu insanı evliyaya ‘ermiş’ der. Sen bu akşam eve varınca önce annene müjdeyi ver, ‘duan kabul oldu’ de! Hemen ellerinden ayaklarından öp.
Bak şimdi ziyaret ettiğimiz zât işte o emişlerdendi kardeşim. Devamlı uğra ziyaret et ve bize de dua et. Bir de huzurun devamlı olması için de size www.hakikatkitabevi.com  bulunan bu kıymetli âlimlerin eserlerini devamlı okumanızı tavsiye ederiz.
Bunu derken adresimize çoktan gelmiştik. Ücret mevzuu da önceki hikâyede cereyan ettiği gibi oldu. İkimiz de o akşam çok mutlu ve huzurlu olarak ayrılmıştık, çok şükür...
        M. Gülâbî
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.