Gazeteyle karşılaşınca...

A -
A +
 “Arayış içerisindeyken bir gün Türkiye gazetesi ve TGRT Belgesel kanalıyla tanıştım...”
 
Biz ailece çok ekonomik sıkıntılar çektik. Çocukluk yıllarım böyle ıstıraplar içinde geçti. Baştan evimiz yoktu ve 13 yaşına kadar kiralık evlerde oturduk. Dinimizi maske olarak kullanıp bize zulmedenler çok oldu. Hatta ev sahibinin tabir yerindeyse para şımarığı gelininden çekmediğimiz kalmadı.
13 yaşımızda nine ve dedelerimizin güç bela desteğiyle kendi evimize taşındık ama babam bu kira borçları ve ekonomik krizler doğrultusunda girdiği ticaret işlerinde zarara uğraması yüzünden sekiz bankadan kredi borcu almıştı. Toptancıların senetleri had safhadaydı. Elden sigorta primi ödemek zorundaydı ve evin ihtiyaçları da karşılanamayacak durumdaydı.
13-14 yaşlarımdayken evimizde bu ekonomik sıkıntılar yüzünden evimizde kızılca kıyamet kopuyordu. Annemin üzülüp ağlamadığı gün yoktu. Ve babam kalp krizi ile beyin kanaması geçirip 10 gün hastanede yattı. Birkaç ay sonra yine aile desteği çok etkiliydi banka borçları bitti ama buna uzun bir süre inanamadık. Tabii diğer borçlar ve elden sigorta ödemesi dört yıl sürdü... Çok sevdiğim arkadaşlarım benimle farklı bir sebepten dolayı alay etmeye başladılar. Buna âşık olduğum kız da dâhildi, sonradan hatasını telafi etse de…
Bu yüzden en iyi arkadaşlarım öğretmenlerimdi. Hâlâ da öyle... Okuduğum kitapların etkisiyle -ki şu an 2300 kitabım vardır- ülkeyi ancak sosyalizmin kurtaracağına inanır olmuştum!..
Üniversiteyi kazandığım sene üniversite sınavı ile birlikte PDR Hocamın da teşvikiyle her ne kadar ümitsiz olsam da memurluk sınavına girdim. Şükür atanmıştım ve üniversiteyi de kazanmıştım. Galiba rüzgâr ekip fırtına biçmiş olmam gerek ki o yıllarda sözüm ona sosyalizmi benimseyen gençlerin hâkim olduğu şehre düştüm. Fakültedeki ders saatlerim ile mesai saatlerim çakışıyor diye çekmediğim kalmadı. Yaşadıklarımı anlatmaya kalksam sayfalar yetmez... Arayış içerisindeyken Türkiye gazetesi ve TGRT Belgesel kanalıyla tanıştım. Haftada üç dört kez Türkiye gazetesi alıyor ve TGRT Belgeselin başından da kalkmıyordum. Yaz tatillerinde memleket dışında olduğum için gurbet acımı da yine Türkiye gazetesi ve TGRT Belgesel ve TGRT EU Kanalları dindirdi. Şükürler olsun fakülteden mezun oldum ve memleketime de tayinimi aldım. Hâlâ da Türkiye gazetesi okuyor ve TGRT Belgesel ve TGRT EU Kanallarını izliyoruz. İyi ki varsınız...
     Temmuz Kaplan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.