Aklıma geldi, içim yandı...

A -
A +
“Kendisiyle bir saat önce hava alanında karşılaşmış ve hâl hatır sormuştuk...”
 
 
Tarih, 3 Haziran 2012... Kayınvalidemle Ankara aktarmalı Malatya-Antalya uçağı ile Antalya’ya öğretmen olan kayınbiraderimin yanına gidiyoruz. Kayınvalidem ilk kez uçağa bindiği için oldukça heyecanlı ben de onunla ilgileniyorum. Uçak Ankara’ya indi. Bir saat sonra Antalya uçağına bineceğiz. İhtiyaç giderdikten sonra bir de baktım ki hava alanı terminalinde Malatya Belediyesi Basın Müdürü Cemal Aslan ile belediyede o tarihte kısım müdürü (şu anda Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı) Mustafa Katipoğlu ile karşılaştık.
Aslan ve Katipoğlu, Antalya’ya seminere gidiyorlarmış. Gazeteci olarak ikisini de tanıyorum. Hâl hatır sorduktan sonra vedalaştık. Antalya uçağına kayınvalidemle bindik. Uçak Antalya’ya yaklaşırken uçağın ön kısmında bir kalabalık oluştu. Biz arka koltuklardaydık. Ön tarafı pek göremedim. Bu sırada pilot bir yolcunun rahatsızlandığını ve piste inince ona öncelik verilmesini, ambulansla hastaneye gönderileceğini anons etti.
Uçak iniş yaptı. Ambulans uçağa yanaştı. Rahatsızlanan yolcu hastaneye götürüldü. Bunları arkada uzaktan görüyorum.
Cemal Aslan 15 yıl önce by-pass olmuştu. Aklıma geldi içim yandı. “Acaba?” diyerek hemen cebini aradım. Ulaşılamadı. Yanındaki Mustafa Katipoğlu’nu aradım. Evet rahatsızlanan kişi Cemal Aslan’mış.
Bu arada havaalanında bizi karşılamaya gelen öğretmen kayınbiraderime konuyu anlattım. Onun arabasıyla o hastaneye gittik. Beni hastanede bırakıp annesini eve götürdü. Ben ve Mustafa Katipoğlu, Cemal Aslan ile ilgilendik. Cemal kardeşimiz acil servise alındı. Biz dışarı çıkarıldık. Bir ara acil servisteki perdeyi kaldırıp baktım, Cemal kardeşimize müdahale yapılıyordu. Yaklaşık bir saat müdahale yapıldı ama kurtarılamadı.
Artık telefon trafiği Malatya ile kesilmiyordu. Mustafa Katipoğlu kendisine telefon açanlara cevap vermeye yetişemez olmuştu. Ama beni arayan yoktu. Çünkü benim uçakta olduğumu belediye ve Cemal Aslan’ın ailesinden bilen yoktu.
Daha sonra hastaneye kayınbiraderim de geldi. Rahmetli Cemal Aslan’ın cenaze işlemlerini tamamladıktan sonra uçağa koyup Malatya’ya gönderdik. 52 yaşında kalp krizinden hayatını kaybeden Malatya Belediyesi Basın Müdürü Cemal Aslan kardeşimizin bu vefatı her zaman hatırıma gelir ki, ölüm insana o kadar yakındır. Ölüme her zaman hazırlıklı olmamız lazım.
           Emekli Gazeteci/Nihat Abacı-Malatya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.