“Annen burada mı?”

A -
A +
“Hocam, annemin raporunu yeniletmek istiyorduk. Acaba bize yardımcı olabilir misiniz?”
 
Üç hasta üç doktor ile ilgili yaşadıklarımı anlatmaya bugün de devam ediyorum… Bu hatıram da yaşlı anneme almak istediğim yine bir sağlık raporu sebebiyle karşılaştığım hekim hanımla ilgili…
Bu defa da yaşlı annemin önceden var olan raporunun yenilenmesi için hastaneye gitmek istedim. Randevu almak çok zor olduğu için annemin yaşlı olması sebebiyle günü dolmuş eski raporunu yeniletmeyi düşündüm. Daha doğrusu ümit ettim. Kendimce bir dâhiliye uzmanına gittim.
-Efendim annemin raporu bitmişti bize yardımcı olabilir misiniz?
-Yardımcı olalım, annen burada mı?
-Efendim yaşlı olduğu için getirmemiştim. Ama isterseniz bir saat içinde yetiştirebilirim.
-Peki anneni al gel bekliyorum dedi. Allah ondan razı olsun, nasıl sevindim.
Hemen hastaneden eve hareket ettim. Anneme de hazırlanması için telefon ettim. Saat dörde kadar hastaneye yetiştik… Doktor hanıma raporu yetiştirdik… Raporu aldı inceledi. Bir anneme baktı bir bana baktı… Biraz mahcup biraz çaresiz dedi ki:
-Sizi buraya kadar yorduk. Keşke rapor hakkında önceden konuşsaydık.
-Ne oldu doktor hanım, bir yanlışlık mı yaptık?
-Hayır ben sizden özür diliyorum. Annenizin Fizik Tedavi Bölümüne gitmesi gerekiyor. Şöyle yapalım size zahmet siz ertesi gün Fizik Tedavi Bölümüne gidin.
Ertesi gün gideceğiz ama randevu alma şansımız yok ki… Kim bilir kaç gün veya kaç ay sonraya…  Dedim ki yarın giderim. Zaten tekerlekli sandalyede, hâline acıyıp alırlar… Zaten bir rapor tazelenecek…
Ertesi gün dediğim gibi annemi alarak hastanenin fizik tedavi bölümüne gittim. Yine öğleden sonraydı, yine biraz ortalık rahatlamıştı… Fizik Tedavi Uzmanı hanımefendiye gidip durumumu anlattım.
Dedi ki:
-Beyefendi iyi tamam da randevu almadan size bakamam ki…
-Hocam kesinlikle haklısınız. Ama annem yaşlı, tekerlekli sandalyede… Üstelik ayaklarının sızısından duramıyor… Bıçakla kesiliyor gibi ağlıyor… Onun ağlamasına sızlanmasına dayanamıyorum. Ne olur?
Kadıncağız hâlime baktı… “Annen burada mı?” dedi… Odaya annemi getirdim. Baktı ve “ver bakalım raporu” dedi… İnceledi… Haydi, “geçmiş olsun” diyerek mührü bastı… Allah ondan razı olsun… Üç farklı doktor üç farklı yaklaşım… Yorumu takdirlerinize bırakıyorum…  
       Mehmet Kebanlı-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.