İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan kar açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan kar açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbul Valiliği, yaşanan kış nedeniyle yaptığı çalışmalar ve çeşitli konularda bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamada, "Dün akşam saatlerinde ilimizde başlayan kar yağışının bugün ve yarın da nispeten hafifleyerek devam edeceği tahmin edilmektedir. İlimizde ölçülen en yüksek kar kalınlığı, İstanbul'un Kuzey kesimlerinde 5 cm olup diğer bölgelerde 5 cm'in altındadır." denildi. İstanbul Valiliği'nin açıklamasında şunlara yer verildi: "Karla mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi 930 araç ve iş makinası, 3320 personel ile hizmet vermektedir. TCK 1. Bölge Müdürlüğü ise 23 araç ve iş makinası, 66 personel ile hizmet vermektedir. Büyükşehir Belediyesi ve TCK 1. Bölge Müdürlüğü şu ana kadar 7445 ton tuz, 5 ton üre, 181,5 ton solüsyon kullanmıştır. Artabilecek vakalara karşı 2 adet paletli, 4 adet çoklu trafik kazasına müdahale ve 166 ambulans olmak üzere toplam 172 ambulans ile sağlık hizmeti verilmektedir. Kızılay, yolda ve açıkta kalanlar için yeteri sayıda ikram aracı, battaniye ve kumanyayı hazır hale getirmiştir. Sokakta kalan vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından koruma altına alınmaktadır. Bu kapsamda 238 kişi Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde barındırılmaktadır. İlimiz otoyol ve şehir içi yolları açık olup, bazı kesimlerde kış tedbirlerine uyulmaması nedeniyle geçici tıkanıklıklar yaşanmış ve müdahalelerle açılmıştır. Elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerinde kar yağışına bağlı olarak bir sıkıntı yaşanmamıştır. Poyraz yönlerden esen kuvvetli rüzgar nedeniyle deniz ulaşımında özellikle uzun mesafeli servislerde iptaller yaşanmakta olup, raylı sistemdeki hizmet normal bir şekilde sürdürülmektedir. Bazı kesimlerde kış tedbirlerine uyulmaması nedeniyle İlimiz genelinde 8 yaralamalı ve 74 maddi hasarlı olmak üzere toplam 82 kaza meydana gelmiştir."
Valilik ayrıca uçuşlarla ilgili, "Atatürk ve Sabiha Gökçen Hava Limanları normal faaliyetini sürdürmekte olup iptaller, karşı hava limanlarında yaşanan olumsuzluktan kaynaklanmaktadır." ifadelerine yer verdi. Valilik eğitimle ilgili ise, "Eğitim ve öğretimde genel olarak bir olumsuzluk yaşanmamış olup, okullarımızdaki faaliyet aksamadan devam etmektedir." denildi.
Valilik son olarak, "Vatandaşların kar yağışı, don ve buzlanmanın olduğu gün ve saatlerde zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları, toplu taşım araçlarını tercih etmeleri önemli." diyerek vatandaşları uyardı. Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı İstanbul'da da iyice kendini hissettirdi. Kar yağışı sonrası İstanbul'da okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Peki İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı?
İstanbul'da gözler okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verecek merci olan İstanbul Valiliği'ne çevrildi. Twitter üzerinden İstanbul'da okulların tatil edildiği iddiaları yayıldı. nbsp;İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun geçen yıla ait tweet'i, yeniymiş gibi paylaşıldı. nbsp;Özellikle sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu mesaj yağmuruna tutuldu. Vali Mutlu beklenen mesajı yine Twitter üzerinden verdi. nbsp;Mutlu, Twitter hesabıdan açıklama yaparak şu uyarıda bulundu: "Dikkat; geçen yıl okul tatilini duyurduğumuz tweeti yeni habermiş gibi RT edenler nedeniyle yanlış tatil haberleri yayıyorlar inanmayın." İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle İstanbul beyaza bürünürken, İstanbul Valiliği tarafından henüz okulların tatil edilmesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. İstanbul Valisi Mutlu ve İstanbul Valiliği tarafından yapılacak açıklamalar son dakika haberi olarak bugun.com.tr'de olacak.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu hayran bırakan Twitter mesajları:
1) Geçen yıl ki vali olsa okulu tatil ederdi.
2) Hakem yanlış karar verdi okulları tatil edeceğine maçı tatil etti",
3) Ne şanslı takımsın sen Juventus, kar sayesinde İstanbul tatilini 1 gün daha uzattın. Doyamadınız değil mi İstanbul'da gezmeye?" nbsp;
KAR İSTANBUL'U ETKİSİ ALTINA ALDI
Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava, nbsp;dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da da etkili oldu.
Çatalca civarında başlayan kar yağışı, ardından bütün kenti sardı. Buzlanma sebebebiyle hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Olumsuz hava şartlarından uçak seferleri ve deniz ulaşımı da etkilendi.
Yağış, belediye ekiplerini de alarma geçirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 255 bin ton tuz depolandı. Karla mücadeleye 45 adet afet müdahale ve kurtarma aracı, 933 araç ve iş makinesi ile 3 bin 320 personel katıldı. Alınan tedbirler hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kar kalınlığının kuzey kesimlerde 30 santimetreye ulaşabileceğini söyledi. Kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar sürmesinin beklendiğini ifade eden Topbaş, "Özellikle İstanbullulara buradan bir uyarı yapmak istiyorum. Mümkün mertebe kar yağışı esnasında ve sonrasında toplu taşım araçlarının kullanılmasını öneriyorum." dedi.
Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı birçok il ve ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle birçok ilin uçak seferleri iptal edildi. Kar yağışı deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. İDO bazı seferlerini iptal etti. Çok sayıda ilçe ve köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşımın güçlükle sağlandığı yerlerde okullar tatil edildi.
İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLERİMİZ:
İSTANBUL: Nişantası Üniversitesinde eğitime bir gün süreyle ara verildi. Nişantaşı Üniversitesindan yapılan açıklamada, İstanbul'u etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle okulun bugün saat 11.00 itibarıyla tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, Nişantaşı Üniversitesi Bayrampaşa Kampüsü lisans programları ile Osmanbey Kampüsü Meslek Yüksekokulu'ndaki tüm derslerin tatil edildiği kaydedildi.
ARTVİN: Artvin şehir merkezinde kar kalınlığı 40 cm'i bulurken ilk, orta ve lise düzeyinde okullar bir günlüğüne tatil edildi.
BALIKESİR: Balıkesir Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezindeki bütün ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini bildirdi. Ayrıca bazı ilçelerde ve köylerde de okullara bugün ara verildi. Kamuda çalışan hamile ve özürlü memurlar da bir gün izinli sayılacak.
BARTIN: Bartın'ın Ulus İlçesi'nde ise ilk ve orta dereceli okullar bugün bir gün süreyle kar yağışı nedeniyle tatil edildi.
BURSA: Bursa Valiliği kar nedeniyle merkez ilçelerindeki okulları tatil ederken, hamile ve engelli kamu çalışanları da bir gün izinli sayıldı.
BOLU: Bolu'da dört gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaştı. Kent merkezi ile Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.
DÜZCE: Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi. nbsp;Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışının, kent genelinde günlük hayatı olumsuz yönde etkilediği, yağışın bugün ve yarın da devam edeceği belirtildi. Açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il geneli ve tüm ilçelerdeki okullarda bugün ve yarın eğitime ara verildiği kaydedildi.
ELAZIĞ: Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda, Elazığ merkez ve ilçelerdeki bütün ilk ve orta dereceli okulların 11 Aralık Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiği kaydedildi.
GAZİANTEP: Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, dün gece başlayan ve halen süren kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
GİRESUN: Giresun merkez ile bazı ilçelerde eğitime kar yağışı nedeniyle ara verildi. nbsp;Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı nedeniyle Giresun merkez ve Piraziz ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Tirebolu ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi. Şebinkarahisar ilçesinde ise tüm okullarda kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün ve yarın ara verildiği belirtildi.
GÜMÜŞHANE: Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde dünden beri etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde yatılı okullar haricindeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.
HATAY: Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki bazı okullar ile bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. Kar yağışı nedeniyle Antakya kent merkezinde 12 ve Belen ilçesinde 3 okul ile Altınözü, Hassa ve Yayladağı ilçelerinde okullar bugün için tatil edildi. Yetkililer, taşımalı eğitim yapılan yerlerde herhangi bir olumsuzluk olmaması amacıyla eğitime ara verildiğini bildirdi.
KARABÜK: Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi, Ovacık ve Eflani ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi.
KASTAMONU: Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin, İhsangazi ilçelerinde ve Cide'ye bağlı bazı köylerde eğitime bir gün, Küre ve Doğanyurt'ta iki gün, Daday'da üç gün ara verildi.
KİLİS: Kilis'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 11 Aralık çarşamba günü Valilik tarafından ilk, orta ve liselerde eğitim veren resmi ve özel okullarda eğitimi ara verildiği bildirildi. Kar yağışının geçe geç saatlerde şiddetini attırması bekleniyor.
KONYA: Konya'nın Ereğli, Halkapınar, Emirgazi ve Derbent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi. Hadim İlçesi'nde de taşımalı sistemde eğitime ara verildi.
MARDİN: nbsp;Mardin'de yoğun kar nedeniyle eğitime iki gün ara verildi. Dün geceden bu yana devam eden yoğun kar nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda kent merkezindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime bugün ve yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.
NEVŞEHİR: Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Aralık Perşembe gününe kadar bir gün ara verildiği bildirildi.
ORDU: nbsp;Ordu'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkez Altınordu ilçesi ile tüm ilçe, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. nbsp;Kar yağışının devam etmesi halinde eğitime verilen aranın süresinin yeniden belirleneceği bildirildi.
RİZE: Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı dolayısıyla ve kış hazırlıklarına fırsat vermek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, tüm lise ve dengi okullarımız 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli personel 1 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." denildi.
SAKARYA: Sakarya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İl genelinde 178 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle okula gelemeyen öğrencilerin idari izinli sayılacağı bildirildi. Taraklı'da şehir merkezinde 35 santimetreye ulaşan kar nedeniyle birçok vatandaş işyerlerine gidemezken ilçede taşımalı eğitimin yapıldığı 16 köy okulu tatil edildi.
SAMSUN: Samsun Valiliği il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 11 Aralık 2013 Çarşamba günü Bafra, Çarşamba, nbsp;İlkadım, Atakum, Canik, Terme, Asarcık, Alaçam ilçesindeki taşımalı eğitim yapan okullarda; 19 Mayıs ilçesinde ise Karagöl, Düzkoy, Kösedik, Kuşkayası ve Esentepe köylerindeki okullarda eğitime 1 gün ara verdi.
TRABZON: Trabzon'da etkili kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Trabzon'da, daha önce bildirilen Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı ilçelerinin ardından kent merkezi ile Sürmene, Çarşıbaşı, Akçaabat, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde de ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime 11 Aralık Çarşamba ara verildiği bildirildi.
YOZGAT: Yozgat'ın Kadışehri ilçesindeki okullar ile Akdağmadeni ilçesindeki taşımalı sistemle eğitim gören okullarda eğitime bir gün ara verildi.
UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
İstanbul'da etkili olan kar ve soğuk hava Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğini etkiledi. Atatürk Havalimanı'nda şuana kadar 25 sefer iptal edilirken, uçaklara kalkış öncesi buzlanmaya karşı 'de-icing' uygulandığı için kısa süreli gecikmeler meydana geliyor.
Antalya, Batman, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon seferleri iptal edildi.
İKİ UÇAĞA YILDIRIM İSABET ETTİ
Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Kharkiv seferini yapan yolcu uçağına ve Türk Hava Yolları'nın İstanbul-İsfahan seferini yapan yolcu uçağına havada yıldırım isabet etti. Türk Hava Yolları'nın TK 892 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı 79 yolcusunu alarak Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Uçak kalktıktan bir süre sonra yıldırım isabet etti. Bunun üzerine Hava trafik kontrolörü ile irtibata geçen uçağın kaptan pilotu iniş için Ankara'ya yönlendirildi. Daha sonra yolculara başka uçak temin edilerek sefer gecikmeli olarak yapıldı. Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Pegasus Havayolları uçağına tırmanış sırasında yıldırım isabet etti. PGT-4750 sefer sayılı Kharkiv uçağının pilotları kalkıştan sonra patlama sesi duyduklarını belirtti. Burnunda hasar meydana gelen uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na geri dönerek sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi.
UÇAKLAR HAVADA SIRA BEKLİYOR
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan ve etkisini devam ettiren kar yağışı hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Uçaklar iniş için havada sıra beklerken bazı uçaklar ise iniş için başka havalimanlarına yönlendirildi. Atatürk Havalimanına iniş için sıraya giren uçaklar İstanbul üzerinde tur atmak zorunda kaldı. İniş için sıra bekleyen ve yakıt kritiğine giren uçaklardan bazıları başka havalimanlarına yönlendirildi.
UÇAKLAR ALKOL İLE YIKANIYOR
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda buzlanmaya karşı pistler de gün boyu temizlik çalışmaları yapılırken, apron trafiğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Pistlerde cihazlarla buzlanma dereceleri ölçüldü. Görevliler, buzlanmayı önlemek için büyük çaba harcadılar. Pistin başı, ortası ve sonu olmak üzere, 3 ayrı ölçüm alındıktan sonra zayıftan iyiye kadar bir değerlendirme tablosu çıkartılıyor. Bu durum havalimanını kullanacak uçaklara otomatik yayınla bildiriliyor. Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor. Uçakların buzlanmaya karşı yıkanması işlemi nedeniyle beklemesi ise gecikmelere yol açıyor. Atatürk Havalimanı'nda 2 günde pistleri, uçak park yerleri, ana taksi yolları buzdan temizleme işlemi olan "De-icing" yapılmasının maliyetinin, yaklaşık 300 bin lira olduğu öğrenildi.
KAR DENİZ ULAŞIMINI DA VURDU
İstanbul'da etkili olan kar yağışı, deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş.'nin birçok seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler şöyle: "07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Kabataş Deniz Otobüsü, 08.30 Armutlu - Armutlu T.K. - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü, 09.30 Bursa - Kadıköy - Kabataş Deniz Otobüsü, 10.10 Kabataş - Kadıköy - Bursa Deniz Otobüsü, 12.00 Kabataş - Kadıköy - Bursa Deniz Otobüsü, 12.30 Bursa - Kadıköy - Kabataş Deniz Otobüsü, 18.30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot, 07.00 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 07.00 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot"
ÇOK SAYIDA YOL ULAŞIMA KAPANDI
BALIKESİR: Balıkesir'de yoğun kar yağışı sebebiyle 197 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
BARTIN: Bartın'da, kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapanırken, 170 köye elektrik verilemiyor.
BOLU: Bolu'da yoğun kar yağışı sonucu 263 köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı ulaşımı etkiliyor.
BURSA: Bursa'da dün akşamdan bu tarafa devam eden kar yağışı 16 ilçede 123 köy yolunu ulaşıma kapattı.
DÜZCE: Düzce'de sabaha karşı etkisini artırdı. Kar yağışı nedeniyle 4 ilçede okullar tatil edilirken, 145 köy yolu ulaşıma kapandı.
ERZİNCAN: Erzincan ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle kapalı bulunan köy yollarının açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Erzincan'da kar yağışı ve tipi sebebiyle 26 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.
HATAY: Antakya-Samandağ Karayolu da ulaşıma kapandı. nbsp;Yoğun kar yağışı nedeniyle E-91 Karayolu'nun Kıcı Mevkii sabah saat 06.00 sıralarında ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonunda kısa sürede yol ulaşıma açıldı.
KAYSERİ: Kayseri'de dün başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle ilçelere bağlı 45 köy yolu ulaşıma kapandı.
MARDİN: Mardin'de yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. İl genelinde 50 köy yolu kapandı.
RİZE: Rize'de, etkili olan kar yağışı sonrası 315 köy yolu ulaşıma kapandı.
SAKARYA: Sakarya'da 178 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir merkezinde sürücüler zor anlar yaşadı.
SAMSUN: Samsun'da yoğun kar yağışı nedeniyle 313 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. nbsp;
SİVAS: Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 433 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...